Gorenjska
2368 ogledov

Tudi v Kranju bomo pregnali zimo

Anže Krže/Mediaspeed
V Kranju bo v soboto Krančkov karneval, pustno rajanje za male in velike maske.

Program Krančkovega karnevala v Kranju, ki poskrbi tako za stare kot za mlade ter kaže na spoštljiv odnos do starih slovenskih običajev in tradicije, hkrati pa poskrbi za svež in sodoben pridih, postavlja Krančkov karneval med ponosne člane Evropskega združenja karnevalskih mest. Na Glavnem trgu bo v soboto od 10.00 dalje pustna diskoteka, ki bo vabila vse maske na ples. Spremljevalni program bo poskrbel za animacijo, poslikavo obrazov in okušanje pustnih dobrot. Kranjčica in Kranjček ob tem najmlajše vabita v Letno gledališče Khislstein. Ob 11.00 bo namreč pustno rajanje z Romano Krajnčan. Ob tem bodo ohranili še predstavitev tradicionalnih slovenskih mask. Tako se bo čez staro mestno jedro sprehodilo čez 100 kurentov in korantov.

V času prireditve bo med 9.00 in 14.00 uro za ves promet zaprt ožji del mestnega jedra. Zaprto bo območje Glavnega trga ob vodnjaku do cerkve Svetega Kancijana, Poštne ulice, Jenkove ulice in Prešernove ulice. Za stanovalce in obiskovalce mestnega jedra bo potekala interventna pot, in sicer na Tavčarjevi, Reginčevi, Tomšičevi, Cankarjevi in nazaj po Tavčarjevi ulici.

Društvo Godlarji, princ in princesa, pust, Šenčur ŠENČUR Gorenjska Godlarji ne morejo pozabiti Počivalška
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.