Gorenjska
323 ogledov

Tudi v Kranju se koronavirus širi po šolah

Osnovna šola Matije Čopa Kranj Osnovna šola Matije Čopa Kranj
Potem ko se je novi koronavirus prejšnji teden pojavil na Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj, sedaj poročajo o več okužbah na Osnovni šoli Matije Čopa. Okužbo so potrdili pri treh strokovnih delavkah in enem učencu.

Na kranjski Osnovni šoli Matije Čopa so bili konec tedna obveščeni o dveh okužbah z novim koronavirusom. Okužbo so potrdili pri dveh strokovnih delavkah. "O potrjeni okužbi smo takoj obvestili Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Mestno občino Kranj in starše vseh učencev na šoli. Takoj smo stopili v stik tudi z epidemiologinjo. Ena od strokovnih delavk sploh ni bila v stiku z učenci, druga pa je bila med poukom ves čas zaščitena z masko in je upoštevala vsa navodila in priporočila NIJZ," je ob tem zapisala v. d. ravnateljice Milena Čuden.

Okužbo potrdili tudi pri učencu

V ponedeljek so bili na šoli obveščeni, da je z virusom Covid-19 okužena še ena strokovna delavka in tudi eden od učencev na šoli. "V skladu z ukrepi NIJZ je bila za učence 6. razredov in njihove učitelje odrejena karantena. Prav tako pa doma ostajajo tudi vsi ostali učenci do 9. razreda. Vsi bodo do 21. septembra imeli pouk na daljavo," je zapisla Čudnova in dodala: "Še enkrat prosim, da v šolo prihajajo res samo zdravi otroci. Ne pošiljajte otrok v šolo z vročino, prehladom ali če se slabo počutijo. Prav tako ponovno prosimo, naj po priporočilih NIJZ vsi učenci uporabljajo maske. Ukrep o nošenju maske za vse učence bo veljal tudi naslednji teden."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice