Gorenjska
1007 ogledov

V Kranju bo cepljenih 335 starejših od 80 let

Cepljenje direktorice ZD Kranj Lili Gantar Žura PR Kranj Cepljenje direktorice ZD Kranj Lili Gantar Žura
Tudi v Kranju se ta teden začenja cepljenje proti covid-19 za splošno populacijo. To bo potekalo v četrtek v avli Mestne občine Kranj. Zdravstveni dom Kranj bo jutri popoldan dobil prvih 335 doz cepiva.

V četrtek se bo v Kranju cepilo 335 Kranjčank in Kranjčanov, starejših od 80 let. Prav toliko doz bo namreč jutri popoldne prejel kranjski Zdarvstveni dom. Iz spletnih prijav so povzeli vse osebe, ki so izrazile interes za cepljenje do nedelje zvečer. Do takrat je bilo vseh prijav 4190. Med njimi je bilo 681 oseb, ki so starejše od 80 let. Izbrani osebni zdravniki so tako morali izmed velike množice prijavljenih pacientov včeraj in danes dopoldne izbrati 335 tistih, ki bodo cepljeni prednostno. Vsi izbrani pacienti bodo še danes obveščeni o točnem terminu cepljenja. Vsi ostali prijavljeni za cepljenje bodo cepljeni že naslednji teden oziroma v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

Kot smo že poročali, bo cepljenje bo v Kranju potekalo v četrtek, 14.01.2021, v sodelovanju z Mestno občino Kranj, ki je zagotovila tudi ustrezne prostore. Cepilno mesto bo avli Mestne občine Kranj, ki ima vhod s platoja za Kavarno Brioni. "Vse vabljene osebe prosimo, da se na cepilnem mestu zglasijo pravočasno, upoštevajo navodila osebja pri cepljenju ter skrbijo za lastno varnost in varnost drugih. V trenutni situaciji to pomeni dosledno spoštovanje navodil za preprečevanje okužbe SARS-CoV-2. Zaščitne maske na cepilnem mestu so obvezne, prav tako vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje. Cepljenje je možno izvesti le pri zdravih osebah, kar bo na cepilnem mestu preverjal zdravnik," so danes sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj.

 

Na cepljenje se je še vedno možno prijaviti na spletni strani Zdravstvenega doma Kranj prek obrazca. Tistim, ki se prek spleta ne morejo prijaviti, pa je na voljo telefonska številka 040 807 672 vsak delovni dan med 8. in 13. uro. V ZD Kranj prosijo, naj občani te številke ne obremenjujejo po nepotrebnem, saj je namenjena zgolj naročanju in ne preverjanju, ali je prijava prek spleta uspela oziroma drugim informacijam glede cepljenja.

Cepljenje direktorice ZD Kranj Lili Gantar Žura COVID-19 Gorenjska V Kranju se začenja cepljenje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.