Gorenjska
2675 ogledov

V Kranju presegli mejnik 4000 aktivno okuženih

Kranj M. Ha. V pričakovanju boljših dni ...
Po današnjih podatkih Sledilnika covid-19 Gorenjska nima več najslabših epidemioloških razmer, saj sta jo prehiteli Savinjska in Primorsko-notranjska. Samo v petih dneh pa je število aktivno okuženih v Mestni občini Kranj poskočilo za več kakor tisoč: tako da ima največja gorenjska občina na dan 26. januar uradno že kar 4284 prebivalcev, ki so jim bile potrjene okužbe na testu PCR, in so zdaj v samoizolaciji.

A najbolj zaskrbljujoče epidemiološke razmere na Gorenjskem ima že nekaj časa občina Šenčur, kjer je aktivno okuženih 824 prebivalcev, samo včeraj so jih na novo s testom PCR potrdili 56. Sledi ji občina Gorje z 244 aktivno okuženimi.
Gorenjske občine, ki imajo po podatkih Sledilnika covid-19 na dan 26. januar 2022 več kakor tisoč aktivno okuženih, so naslednje: Škofja Loka (1888), Radovljica (1347), Jesenice (1694) in Tržič (1083).

V ZD Kranj na bolniški 15 odstokov zaposlenih

V Zdravstvenem domu (ZD) Kranj je nekaj nad 400 zaposlenih, na današnji dan je odsotnih skoraj 15 odstotkov, so nam sporočili iz službe za stike z javnostjo.

Kot smo že poročali, so gorenjski zdravstveni domovi in koncesionarji konec prejšnjega tedna zaradi hude kadrovske stiske zaradi bolniških odsotnosti in karanten zaposlenih na javnost naslovili poseben poziv in prošnjo pacientom. Med drugim so tako zaprosili, naj pacienti v primeru ne nujnih zadev, kot so na primer kontrole urejenih kroničnih bolezni in več mesecev ali celo let trajajoče težave, zaradi katerih doslej niso obiskali zdravnika, za krajši čas prestavijo termin do umiritve najhujšega vala epidemije.

Na vprašanje, koliko zaposlenih manjka v ZD Kranj v teh dneh, ko se zdi, da se epidemija bliža vrhu petega vala, smo dobili odgovor, da manjka 59 zaposlenih. Od teh 59 pa jih je 24 odsotnih (41 odstotkov) zaradi samoizolacije ali karantene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice