Gorenjska
951 ogledov

V Kranju tudi letos dobro v srcu mislimo

Dobrodelni bazar 2021 Dobrodelni bazar 2021
V sklopu Prešernega decembra bo v soboto v mestnem jedru Kranja potekalo dobrodelno kuhanje in bazar z izdelki kranjskih osnovnošolcev.

»Šestčlanska družina se trenutno sooča s hudo življenjsko izgubo. Pred kratkim so otroci zaradi nesreče pri delu izgubili svojega očeta. Trije otroci so šoloobvezni, dva sta še v vrtcu. Pri enem od otrok so ob rojstvu ugotovili genetsko napako in anomalijo možganov. Deček ima težko motnjo v duševnem razvoju, je popolnoma slep in ima zmerno izgubo sluha. Je gibalno oviran, ne hodi, ne sedi, težko vzdržuje kateri koli položaj , ne govori. Popolnoma je odvisen od nege in pomoči. Zadovoljstvo izraža z nasmehom in pogledom. Hranijo ga preko gastrostome. Mama brez očetovega prihodka ne more vzdrževati družine in otrokom nuditi socialno varnost.«

To je ena od zgodb družin v stiski, ki jim tudi letos v Mestni občini Kranj želijo polepšati praznični december. Že četrto leto zapored na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca v Kranju namreč poteka dobrodelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo, v okviru kater bodo pomagali izbranim družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski.

V soboto, 17. decembra 2022, bo tako Glavni trg od 10. do 12. ure obarvan dobrodelno. V okviru humanitarnega projekta V Kranju dobro v srcu mislimo bosta za dober namen na meniju domač ričet in golaž. Pri kuhanju bo pomagal tudi župan Rakovec. Na drugi strani mu bodo družbo delali osnovnošolci s ponujanjem izdelkov, ki so jih izdelali sami. Zbrani prostovoljni prispevki za okusne obroke in unikatne izdelke bodo namenjeni družinam v stiski in potrebujejo pomoč. Družine in posameznike, med katere bodo razdelili zbrane prostovoljne prispevke, so izbrali po predlogih OŠ Matija Čop, OŠ Helene Puhar, OŠ Predoslje, OŠ Orehek, OŠ Stražišče, OŠ Franceta Prešerna Kranj ter CSD Gorenjska, enota Kranj, medtem ko je izbrane starostnike predlagalo Društvo upokojencev Kranj.

Družinam lahko sicer vsak pomaga tudi tako, da na številko 1919 pošlje sporočilo KRANJ5 in tako prispeva 5 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani Mestne občine Kranj. Druga možnost je nakazilo na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Kranj, odprt pri Delavski hranilnici, št. SI56 6100 0000 5487 540 s sklicem 500-21112022, ali na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, odprt pri SKB banka, d. d., št. SI 56 0310 6100 1018 757, s sklicem SI00 07-245017. Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo poteka do 31. decembra do polnoči.

Novoletna smrečica DOBRODELNOST Gorenjska V Kranju tudi letos pomoč ljudem v stiski
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.