Gorenjska
1015 ogledov

V Pariz spet z letalom

Od 6. marca bo ljubljansko letališče spet povezano s Parizom. Z leti v francosko prestolnico se vrača prevoznik Air France.

Po štirih mesecih bodo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana spet pozdravili prevoznika Air France. Z letenjem je prenehal 6. novembra lani, ob zaostrovanju ukrepov zaradi pojava drugega vala epidemije virusa covid-19. V Pariz bo mogoče sprva leteti enkrat tedensko, in sicer ob sobotah, a naj bi se po napovedih prevoznika pogostost letenja postopoma povečevala in ob ugodnih razmerah že v poletni sezoni, ki se začne 28. marca, prešla na pet letov tedensko.

»Čeprav letalski potniški promet zaradi negotove epidemiološke situacije ne le pri nas, temveč globalno, okreva veliko počasneje kot sprva pričakovano, se ponudba letov z ljubljanskega letališča vztrajno povečuje. Veseli nas, da se kljub trenutno še ostrim omejitvam k nam vrača Air France. Letalska potovanja bo ta kriza nedvomno močno preoblikovala, a vrnitev velikih prevoznikov na slovenski trg v obstoječih razmerah lahko razumemo kot pozitiven signal, da se bodo takoj, ko bo mogoče, vrnili tudi ostali,« je optimistična vodja korporativnega komuniciranja v Fraportu Slovenija Brigita Zorec.

Potnikom ob tem priporočajo, da se pred načrtovanjem potovanja v Francijo pozanimajo o veljavnih omejitvah pri prehajanju meje. Trenutno je za vstop v državo za vse osebe, starejše od 11 let, potreben negativen PCR test ali LAMP test, ki ni starejši od 72 ur in izpolnjena izjava, v kateri oseba potrjuje, da ni okužena z virusom covid-19.

»Air France se bo pridružil štirim rednim prevoznikom, ki trenutno ponujajo lete z ljubljanskega letališča. To so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd, Turkish Airlines v Istanbul in Aeroflot v Moskvo. Upamo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi redni letalski prevozniki, ki so pred epidemijo leteli k nam. Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma se nadejamo, da bo v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet,« zaključuje Zorčeva.

LETALIŠČE Gorenjska Prevozniki se vračajo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.