Gorenjska
3752 ogledov

VELIKO RAZOČARANJE: Ljudje ne upoštevajo preprostih navodil

Mestna občina Kranj
Prejšnji teden so na Planini 2 vzpostavili nove podzemne zbiralnike smeti, a konec tedna so se okoli njih že nabrali kupi smeti.

Ob pogledu na okolico novih podzemnih zbiralnikov smeti v Krajevni skupnosti (KS) Bratov Smuk se je konec tedna marsikdo vprašal, kje živimo. Zbiralniki so namreč namenjeni zgolj stanovalcem omenjene KS, a se je v ponedeljek izkazalo, da nekateri tega ne upoštevajo. Prav tako ne upoštevajo, da se odpadkov ne sme odlagati ob zabojnikih ter da mešani odpadki sploh ne sodijo sem. Komunala Kranj je tako morala dodatno odpeljala kar 160 kilogramov nepravilno odloženih odpadkov. »Pozivamo k upoštevanju pravil - naj bo Kranj čist,« so ob tem sporočili z Mestne občine Kranj.

Spomnimo, prejšnji teden so v KS Bratov Smuk odprli dve odjemni mesti s šestnajstimi novimi podzemnimi zbiralnicami za ločeno zbiranje odpadkov. Na vsakem od njih sta dva zabojnika s prostornino 5.000 litrov za odpadno embalažo, dva enako velika za mešane odpadke, dva s prostornino 3.000 litrov za kuhinjske odpadke, eden s prostornino 5.000 litrov za papir in eden s 3.000 litri prostornine za odpadno stekleno embalažo. Namenjeni so zbiranju odpadkov za približno 2.000 prebivalcev KS Bratov Smuk, z umikom dosedanjih zabojnikov pa se bo na parkiriščih sprostilo več kot petnajst parkirnih mest.

SMETI Gorenjska Na Planini 2 bo manj odpadkov in več parkirišč
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 22:20 20.junij 2022.

    ja luknje so majhne, pa ne gre not,zabojniki pa prazni. fotko pogledate pa vidite, ogromna kartonska škatla,ja kdo pa ima čas in voljo tisto škatlo razrezat da gre skozi luknjo kontejnerja za papir. e če bi tistemu dali kazen enapar ...prikaži večr kilo ojrotov, bi se pa našel čas in volja. pa tudi takole planina je dobra 2 km stran od kranjskega zbirnega centra, tako da ne bi nihče bankrotiral,če bi se zapeljal tja dol za savo. verjetno bi tak al tak šel do enga al druzga šošing centra po to ali ono.