Gorenjska
3855 ogledov

Zdaj gre zares, Škofja Loka vstopa v čas leto in pol dolge prenove

Škofja Loka prenova Občina Škofja Loka
Potem ko so morali zaradi poplav temeljito prenovo Placa prestaviti, bodo sredi meseca stroji zares zabrneli.

Občina Škofja Loka je v minulih dneh obvestila lastnice in lastniki objektov, da se bodo kmalu začela dela na projektu celostne obnove Mestnega trga in Klobovsove ulice. Gradbena dela se bodo začela 19. 2. 2024, najprej na Grabnu in nato na severovzhodnem delu Mestnega trga, zato trenutno intenzivno potekajo potrebni pripravljalni procesi.

V sklopu obnove bo med drugim na tem območju urejena tudi celotna podzemna infrastruktura, tako meteorna in fekalna kanalizacija, kot vodovod, kabelska kanalizacija in strelovodi, javna razsvetljava in plinovod.

Škofja Loka prenova | Avtor: Občina Škofja Loka Občina Škofja Loka

Sestanek, da ne ostanejo brez interneta

Na občini se želijo s stanovalci sestati na sestanku, saj bo med prenovo treba za vsako stavbo zagotoviti priključke oziroma povezavo z obstoječimi internimi napeljavami.

Pred začetkom del bo izveden tudi pregled obstoječega stanja stavb in vzpostavljen t. i. monitoring za kontrolo morebitnih novonastalih poškodb. 

Za prenovo Placa so na občini pridobili tudi dodatna sredstva z naslova sofinanciranja. Gradbena dela bodo potekala fazno, prilagoditi bo treba tudi prometne tokove, nekatera parkirišča bodo zaprta, spremenjeno bo odvažanje komunalnih odpadkov ...

Škofja Loka prenova | Avtor: Občina Škofja Loka Občina Škofja Loka

Stroji na Mestnem trgu bodo zabrneli spomladi, izvajalci bodo začeli na severovzhodnem delu trga, sledi odsek od Cankarjevega trga proti notranjosti Mestnega trga, ter na severnem delu Klobovsove ulice. Ko bo ta del Mestnega trga končan in bo vzpostavljen prehod v smeri Cankarjevega trga, bodo izvajalci začeli s severozahodnim delom iz smeri Blaževe ulice proti notranjosti trga.

Na Klobovsovi ulici bo po izgradnji severnega dela sledila še izvedba na južnem, daljšem delu. Nazadnje bo izvedena prenova južnega dela Mestnega trga.

Projekt bo po oceni občine trajal približno leto in pol.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice