80 ogledov

"Grešno" oznanilo ne zagovarja stališč Cerkve

Vas Bevke leži pri Logu pri Brezovici. Tamkajšnji župnik je doslej v volilni kam Žurnal24 main
Nadškofija Ljubljana se je distancirala od oznanila v župniji Bevke, v katerem je bilo zapisano, da bodo volivci strank, ki niso naklonjene Cerkvi, smrtno grešili.

Nadškofija opozarja, da oznanilo ne predstavlja uradnega stališča nadškofije, v nekaterih delih pa besedilo celo nasprotuje uradnemu učenju Cerkve.

Kot poudarjajo v nadškofiji Ljubljana, se je Cerkev na Slovenskem do soudeležbe kristjanov pri reševanju družbenih vprašanj opredelila že pred meseci, in sicer v dokumentu Odgovorni za življenje in prihodnost Slovenije.

V njem sta zapisana povabilo k osebni presoji, saj "evangelij katoličanov ne zavezuje k točno določenemu političnemu programu, na podlagi katerega naj bi sodelovali v družbenem in političnem življenju", ter spodbuda k zavzemanju za krščanske vrednote, predvsem za spoštovanje človekovega dostojanstva.

"Napačen glas je lahko grešen"
Župnik v Bevkah Janez Očkon je v pisnih župnijskih oznanilih zapisal, da se je kristjan dolžan udeležiti volitev in dati svoj glas stranki, ki ne nasprotuje in ne uničuje Cerkve. Tisti, ki voli stranko, ki s svojim delovanjem nasprotuje moralnim predpisom in sami ustanovi Cerkve, bi smrtno grešil, je še zapisano v oznanilih.

Ljubljanski nadškof Alojz Uran je župnika v župniji opozoril in ta je oznanila že odstranil z oglasne deske, je sporočil tiskovni urad Slovenske tiskovne konference.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.