14 ogledov

Kako ženski poslati pijačo?

Sprejela je prvo, zakaj ne bi še druge? Žurnal24 main
Če je dekle čedno, vedno sedi na drugi strani kavarne. Lahko pustite, da poravna račun in za vedno odide skozi vrata lokala, lahko pa ji pravočasno pošljete pijačo. Ampak tudi to je treba znati.

Sliši se preprosto, a zadeva še zdaleč ni preprosta. Moški mora namreč paziti, da je videti vljuden in ne osladen. Skratka, kavalir s stilom in pravo mero samozavesti. Za dober vtis pa je treba upoštevati nekaj pravil:

Z natakarjem sklenite zavezništvo
Za izvedbo načrta je neizogibno, da imate natakarja na svoji strani. Obravnavajte ga spoštljivo in ne kot lakaja. Konec koncev je njegova izvedba zelo pomembna za to, kako se bo občudovana ženska odzvala. Če bo govorica njegovega telesa povedala, da ste osel, bo popolnoma vseeno, kakšne besede bo uporabil, ko bo pred njo postavil pijačo. Natakar je vaš glavni zaupnik, zato mu morate dvigniti razpoloženje s prijaznostjo in velikodušno napitnino. Lepo pa je, če se tudi sicer tako vedete.

Vprašajte, kaj pije
Ne morete kar naročiti neke pijače, pa čeprav je to četrt stoletja star in pregrešno drag konjak. Natakarja vprašajte, kaj pije, in pošljite isto pijačo, ko bo njen kozarec postajal prazen (toda preden naroči novega, če je sploh imela ta namen). Če boste izbrali nekaj, česar ne pije, boste ob denar in želeni odziv. Pa tudi videti bi bilo, da vam za njen okus ni mar, kako vam bo torej šele za kaj drugega? Igrajte varno in naročite nekaj, za kar veste, da ne morete zgrešiti. Druga pot je, da natakarju rečete, naj da na vaš račun njeno naslednje naročilo. Konec koncev si ljudje kdaj zaželimo sprememb, ženske pa so muhaste.

 
 

Pogumne spremlja sreča. © iStockphoto

 
Ne pretiravajte z gestikuliranjem
Recimo, da je šlo do sem po načrtih in je natakar ob nekaj vljudnih besedah na mizo presenečene punce postavil njen najljubši in nenadejani koktajl ter ob tem pomignil proti vam. Zdaj ste odvisni samo od sebe. Ko bo dvignila pogled, ji z nasmeškom rahlo pokimajte. Lahko tudi malce dvignete kozarec, nikakor pa ne gestikulirajte kot kakšen lunatik ali pa preveč vneto. Ostanite hladnokrvni in umirjeni. Hvalabogu, če ste tudi sicer takšni.

Opazujte njen odziv
Naslednji korak je opazovanje njenega odziva, od česar je odvisno, ali se ji boste predstavili ali ne. Če bo prijazno pokimala in se celo nasmehnila, imate zeleno luč. Če se bo obrnila k svojim kolegicam in se hihitala, nekaj časa počakajte, da boste ugotovili, ali se vam posmehujejo ali pa ste deležni odobravanja. Karkoli podobnega zavijanju z očmi, vihanju nosu ali zavrnitev pijače je vsekakor slab znak. V tem primeru ne bodite več vsiljivi. So pa tudi takšne, ki imajo rade vztrajnost, če že iščete izzive.

Predstavite se
Pustite ji čas, da uživa v pijači. Če čutite, da je njen odziv naklonjen, pa stopite do nje in se predstavite. Ni se vam treba šopiriti ali si česarkoli domišljati le zato, ker se vam je dvakrat nasmehnila, ko je sprejela pijačo. Prislužili ste si priložnost, kaj več pa ni samoumevno. Posebej v tem trenutku morate uporabiti ves svoj šarm za čim boljši vtis, tako da ne stojte tam kot tiho ščene. Če spravljate v zadrego sebe, ni treba, da še njo. Sicer pa, če ste že prišli tako daleč, boste verjetno zmogli izustiti tudi kaj smiselnega.

Led je prebit
Pošiljanje pijače ženski je klasična poteza, ki jo bo marsikatera cenila. Bila je zaščitni znak kavalirjev stare šole, danes pa ni več pogosta, zato ima svež osvajalski pridih. Ne glede na to, kako se bo ženska odzvala, se bo večini nekje globoko gesta zdela imenitna in se bodo počutile malce posebno. In ne pozabite, ženske imajo rade drznost v dvorjenju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.