Kranj
2955 ogledov

Kranjska občina v Struževem ne bo več oddajala svojih prostorov

Struževo, Kranj Tiia Monto
Mestna občina Kranj nujno potrebuje nadomestne prostore, tudi prostore v Struževem, kjer je trenutno v uporabi waldorfski vrtec, saj izvaja večje investicije na šolskih in vrtčevskih stavbah.

Poletne počitnice so tudi čas, ko v stavbah osnovnih šol in vrtcev poteka največ investicijskih in vzdrževalnih del. Večji del se jih zaključi do začetka šolskega leta. Na posameznih vrtčevskih in šolskih stavbah pa potekajo oziroma so v načrtu večji gradbeni ali obrtniško-inštalaterski posegi, ki bodo segali v šolsko leto. Mestna občina Kranj (MOK) bo za čas izvedbe del morala zagotoviti nadomestne prostore. Za take primere bo uporabila tudi prostore v Struževem, ki jih od leta 2015 daje v najem za dejavnost waldorfskega vrtca.

"Že leta 2020 se je pokazalo, da teh prostorov ne bo več možno oddajati in je ustanovitelja zasebnega vrtca opozorila, da najemne pogodbe ne bo več podaljšala. Na prošnjo najemnika je do podaljšanja vseeno prišlo, najprej za leto 2021, potem za leto 2022 in na to še do 30. junija 2023. Trenutno je dogovor, da je potrebno prostore izprazniti do 15. avgusta 2023. MOK bo še pred jesenjo začela dve obsežnejši sanaciji, in sicer vrtec Čebelica in OŠ Simona Jenka. Za potrebe ene od teh ustanov bomo za čas izvajanja del potrebovali nadomestne prostore," so zapisali na kranjski občini.

Prošnjo ustanovitelja waldorfskega vrtca za podaljšanje najemnega razmerja so skušali razumeti in najemno pogodbo do sedaj že trikrat izredno podaljšali, sedaj pa to ni več možno. V najetih prostorih v Struževem je waldorfski vrtec v juniju 2023 v kombiniranem oddelku sicer obiskovalo 10 otrok z območja MOK, in sicer sedem otrok drugega starostnega obdobju in trije otroci prvega starostnega obdobja. Javni in zasebni vrtci s koncesijo na območju MOK s 1. septembrom še razpolagajo s prostimi mesti, potrebno je oddati vlogo za vpis otroka v vrtec za šolsko leto 2023/2024.

Osnovna šola Franceta Prešerna Kranj POČITNICE Kranj Letos so v ospredju energetske sanacije šol in vrtcev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.