Magazin
152 ogledov

10 "naj" dežel za dobiti drisko

Mikonos, Mykonos, Grčija
1/10
Žurnal24 main
Joj, pa ne že spet. Kje je stranišče? Imam WC-papir? Ah, spet. Kdo na potovanju oziroma počitnicah še ni besnel in obupoval zaradi nenadnih ali vztrajnih prebavnih težav? Katere dežele so najbolj rizične?

Raziskavo "driska" so delali Britanci. "Montezumino maščevanje naj zamenjajo 'Costa krči'," so povzeli mediji na Otoku, saj je včasih veljalo, da skoraj vsak popotnik prebavne motnje stakne v Mehiki (Montezuma je bil azteški vladar), danes pa se driska seli na španske obale, kjer vsako leto počitnikuje veliko Britancev. Med sodelujočimi v raziskavi je bil namreč največji delež tistih, ki so povedali, da so prebavne težave staknili na počitnicah v Španiji. Za primerjavo – na Tajskem se jih je med vprašanimi z diarejo spopadalo le tri odstotke. Se turisti v deželah, kjer prebavne težave nekako pričakujemo, bolj pazijo in pametneje izbirajo, kaj dajo v usta?

Zgodi se tudi najboljšim
Presenetljiv pa ni le "zmagovalec" za prebavo najbolj usodne deseterice, ampak je celotna deseterica malce nenavadna. Na tretjem mestu se je znašla država, ki se ima (upravičeno ali ne, to veste sami) za najbolj kulinarično sofisticirano deželo, Indija, ki bi jo marsikdo verjetno postavil na vrh, pa se je izkazala za bolj "prebavno varno" kot pet klasičnih sredozemskih počitniških destinacij. Deseterico poglejte v galeriji. Le še tole: "Amerika" združuje dežele Severne in Južne Amerike, "Afrika" pa afriške države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.