Magazin
683 ogledov

10 najboljših in najslabših komplimentov

lepotica Shutterstock
Če se sprašujete, s kakšnim komplimentom boste svoji simpatiji ali izbranki pričarali nasmeh na obraz, vam predstavljamo deset takšnih, za katere ženske in moški pravijo, da vžgejo najbolj, pa tudi deset takšnih, ki jih ni dobro izgovoriti na glas.

Lestvica desetih najboljših in desetih najslabših komplimentov za ženske je nastala ob pomoči raziskave, v kateri je sodelovalo 2.000 žensk in moških in ki jo je izvedel britanski Dental Care Plus Implant Center.

Vprašajte jo, ali je shujšala

Žensko boste najhitreje razveselili, če ji boste rekli, da je videti, kot da je izgubila nekaj kilogramov. Pohvala, da ima lep nasmeh, se je znašla na drugem mestu, takoj za njo pa stavek "Kako lepo dišiš". Med pet naj komplimentov so sodelujoči v raziskavi uvrstili tudi pohvalo o lepih laseh, zgrešili pa ne boste, če boste ženski rekli, da ji obleka zelo lepo pristaja.

Pohvalite tudi obleko

Tudi pohvale o izbiri barve obleke so zaželene, prav tako, če priznate, da vam je všeč njena oprava. Ženske se razveselijo tudi klasik v stilu "Kako imaš lepe oči", "Kako si vitka" in "Videti si čudovito", a so se ti komplimenti na lestvici najbolj zaželenih uvrstili najnižje.

Tega ji raje ne recite

Če jo želite očarati, bodite s podarjanjem komplimentov previdni. Ne recite ji prve stvari, ki vam pade na misel. Ženske ne želijo slišati, da so videti utrujene, nikar ji ne recite, da je videti slabše od vremena ali nasploh slabo, izognite pa se tudi opazki, da se je zredila. Kar četrtina žensk bo užaljenih, če jim boste rekli, da so podobne mami ali očetu, nič manj v slabo voljo pa jih ne boste spravili, če jim boste rekli "Nisi tako neumna, kot si videti". Na lestvico najslabših so se uvrstile tudi pripombe o utrujenosti, velikosti stopal in širini bokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.