Magazin
24 ogledov

10 najugodnejših destinacij za 2014

Bhaktapur, Nepal
1/10
triviago.si
Že sanjarite, kam boste odpotovali prihodnje leto? Pri iskanju prave destinacije vam lahko pomaga lestvica dih jemajočih mest, ki pa so tudi cenovno ugodna.

Lestvico najzanimivejših in hkrati cenovno ugodnih mest za leto 2014 so oblikovali na Trivago.si, med stotimi naj mesti pa se je na 89. mesto uvrstil tudi Maribor. Lestvica je sicer oblikovana na podlagi aktualnosti počitniških destinacij in cen hotelskih nočitev za dve osebi.

Najaktualnejši Maroko

Aït Benhaddou v Maroku je letošnja številka ena na seznamu indeksa stotih najboljših destinacij za vaš denar. Nočitev v standardni dvoposteljni sobi v starodavnem mestecu, ki spada na Unescov seznam kulturne dediščine in v katerem so bili posneti številni filmi (Gladiator, Nebeško kraljestvo, Igra prestolov), vas bo v povprečju stala 42 evrov.

Za konec tedna v Mostar

Na drugo mesto se je uvrstil Mostar, ki je dobil ime po stražarjih, ki so v preteklosti čuvali znani mostarski most. Popotnika bo nočitev stala v povprečju 50 evrov. Enako vsoto denarja bo treba odšteti v slikoviti grški vasici Hora na otoku Ios, ki se ponaša z značilnimi belimi hišami in modrimi strehami, ter v maroškem mestu, obdanem s saharskimi sipinami, Merzouga. Bhaktapur, nekdanje glavno mesto Nepala, ima enako povprečno ceno nočitve – 42 evrov – kot prvouvrščena destinacija na seznamu.

Megalo Papigo v Grčiji, ki leži v bližini soteske Vikos, vpisane v Guinnessovo knjigo rekordov kot najožja in najgloblja soteska na svetu, je najdražja destinacija med prvimi desetimi, saj nočitev za dve osebi stane v povprečju 58 evrov. Bolivijsko mesto Sucre (52 evrov), 2.700 let staro kitajsko mesto Pingjao (44 evrov), portugalski narodni park Peneda-Gerês (49 evrov) in kitajsko letovišče Yangshuo (43 evrov) zaključujejo lestvico najboljših desetih.

Tajska med najboljšimi s kar devetimi mesti

Med destinacijami, ki so še vredne omembe in so se znašle na lestvici stotih najboljši, so indijsko mesto Nashik (22. mesto, 67 evrov), letos nagrajeno kot najprijaznejše turistično mesto v Indiji, in kolumbijsko mesto Medellín (52. mesto, 81 evrov), ki je bilo razglašeno kot eno izmed najinovativnejših mest na svetu.

Najmočnejša predstavnica na lestvici najboljših je z devetimi mesti Tajska, sledi ji Grčija s sedmimi. Po šest predstavnikov imajo Španija, Kitajska in Portugalska. Omembe vredna so tudi glavna mesta držav, ki so uvrščena na seznam: Sarajevo (27. mesto, 66 evrov), Sofija (47. mesto, 63 evrov), Hanoj (51. mesto, 50 evrov), Managua (65. mesto, 82 evrov) in Beograd (84. mesto, 71 evrov).

Komentarjev 1
  • kapibara 22:35 30.oktober 2013.

    Ne še ne sanjarim..zato ker sem realno v SLO situaciji...