Magazin
82 ogledov

30 odstotkov cenejše počitnice

Egipt Shutterstock
Ponudba v zadnjem hipu je za 20 do 30 odstotkov cenejša od običajne ponudbe.

"Ponudba v zadnjem hipu je za okoli 30 odstotkov cenejša od redne," pravi Damijan Pev iz agencije Oasistours. Letos se v zadnjem trenutku najbolj izplača v Turčijo, Tunizijo, na severni Ciper in na grške otoke.

Ugodnih pet zvezdic v Egiptu. Za Egipt je letos značilna ugodna ponudba v zadnjem hipu za hotele s štirimi in petimi zvezdicami, poudarjajo na Kompasu. "Egipt s ponudbo vse vključeno/pet zvezdic je zagotovo za 200–300 evrov ugodnejši kot v redni prodaji," pravi Mišo Mrvaljevič iz Kompasa.

Ponudba ultra last minute. Na Oasistoursu ponudbo v zadnjem trenutku predstavijo deset dni pred odhodom. Nepopolnjene kapacitete dodatno znižajo tri dni pred odhodom. "Cena se spusti na ceno letalskega sedeža in je od redne nižja za od 50 do 60 odstotkov," pove Pev.

Do kdaj čakati na popuste. "Kljub imenu se ne izplača čakati preveč. Običajno je najbolje načrtovati nekako od dva do tri tedne vnaprej, tako da se lahko takoj, ko se tovrstna ponudba pojavi, na počitnice tudi prijavimo," pravi Mrvaljevič. "Do kdaj je smiselno čakati, je zelo težko predvideti, saj gre pri ponudbi v zadnjem hipu za zadnja mesta, ki so vedno količinsko omejena," povedo pri agenciji Palma.

Vse informacije vnaprej. "Značilnosti ponudbe v zadnjem hipu so, da gre večinoma za hotelske objekte, ki so ostali na našem ali tujih trgih, zato lahko od hotelirjev iztržimo ugodnejše cene. Stranka dobi v naši agenciji ime hotela že ob prijavi, omejitve za prtljago pa so takšne kot pri standardni ponudbi, se pravi 20 kilogramov na osebo," pravijo pri Palmi. Tudi gostje, ki potujejo z agencijo Oasistours, informacije o hotelu dobijo vnaprej, v večini primerov je tako tudi na Kompasu. "Primerov, ko povemo o izbranem hotelu šele na kraju samem, je zelo malo in na to goste opozorimo vnaprej, tako da se lahko odločijo v skladu s svojimi željami," pravi Mrvaljevič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.