Magazin
258 ogledov

Akvarij v sobi pomirja

Vse ribice se ne razumejo enako dobro. Ko kupujete različne vrste, pazite, da so Žurnal24 main
"V akvariju je treba upoštevati naravne zakone," pravi akvarist Kresal.

"Akvarij človeka pomirja in tako ublaži vse tegobe, ki jih ustvarja današnja družba," je prepričan Anton Marjan Kresal, direktor Zavoda Akvarij Ljubljana.

Gupiji za začetnike
Začetnikom, ki kupujejo svoj prvi akvarij, priporoča ribice, ki so manj zahtevne za vzdrževanje. Gupiji in platiji ne potrebujejo nič posebnega, le voda naj ima okoli 19 stopinj. Za katerokoli vrsto že se  boste odločili, pa opozarja, da "ne kupujte bolnih rib in se raje kot pri trgovcih pozanimajte pri strokovnjakih".

Kupite večji akvarij
Manj dela boste imeli z večjim akvarijem, ta naj bo najmanj 60-litrski. Najprimernejši so tisti, v katere gre povprečno od 108 do 120 litrov vode. Vode vam ne bo treba pogosto menjati, pa še ribice bodo imele dovolj prostora za razmnoževanje in rast. "Ne kupujte kemikalij, akvarij mora biti iz naravnih materialov," poudarja Kresal. Za čisto vodo uporabite keramiko v filtru, ki uničuje nitrate. Alge naj čistijo za to nalogo primerni somiči ali pisani akvarijski polžki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.