Magazin
66 ogledov

Alpsko cvetje in pripovedke

planika Shutterstock
V Bohinju danes in jutri Mednarodni festival alpskega cvetja

Konec tedna bo po napovedih sončen, kar je odlično za izlet v alpski svet. Na tem koncu Slovenije se bo ta teden dogajalo marsikaj, saj se bo v Bohinju začel 6. Mednarodni festival alpskega cvetja, pod njegovim okriljem pa bo potekala tudi prireditev U konc' sveta so pravljice doma, namenjena najmlajšim.

Razstave, sejmi, izleti

Festival, ki bo trajal vse do 2. junija, se bo danes ob 20. uri odprl s koncertom Mance Izmajlove v Kulturnem domu J. Ažmana, že od 9. ure pa bo potekalo več prireditev. Ob 9. uri se bo odprla tržnica domače obrti, ob 11. uri bo Folklorna skupina Bohinjska Bistrica predstavila ljudske plese, ob 14. uri se bo v kulturnem domu Stara Fužina odprla razstava vezenin, med 16. in 19. uro pa so organizatorji za vas pripravili vodeni ogled severnega obrežja Bohinjskega jezera. Po izletu si boste lahko pred uvodno slovesnostjo ogledali še fotografsko razstavo Petra Strgarja Alpsko cvetje in ptice Bohinja ter sejem, ki so ga pripravili učenci OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica. Veliko obeta tudi nedeljski program, saj bosta na sporedu vodena izleta v Voje in Rudnico, udeležili se boste lahko delavnice vezenja cvetličnih motivov ter si za konec ogledali film Visokogorska planina Krstenica. Dejavnosti se bodo nadaljevale tudi med tednom, podrobnejši program pa najdete na spletni strani Bohinj.si.

Za najmlajše Zlatorog

Otroci bodo lahko medtem tako danes kot jutri uživali v brezplačni prireditvi U konc' sveta so pravljice doma, ki je del širšega projekta Zlatorogove pravljične dežele in se bo odvijala v Ukancu. Otroci bodo spoznavali naravo in slovenske ljudske pravljice ter se učili o ohranjanju naravne in kulturne dediščine, rdeča nit vseh dejavnosti pa bo seveda zabava.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.