Magazin
22 ogledov

Američani spijo vsepovsod

budilka, spanje Žurnal24 main
Več kot polovica Američanov vsaj enkrat na teden zadrema na javnih prostorih, je pokazala raziskava, ki jo je izvedlo eno od ameriških podjetij, ki se ukvarja s prodajo vzmetnic.

Nekateri zaspijo v službi, drugi na javnem prevozu, spet tretji v cerkvi ali parku. V raziskavi so ugotovili, da 55 odstotkov Američanov meni, da se dremež prileže vsepovsod. Eden od desetih anketirancev je priznal, da je že zadremal v službi med delovnim časom. Sedem odstotkov jih je priznalo, da večkrat zadremajo v cerkvi, šest odstotkov na javnem prevozu in kar neverjetni štirje odstotki so priznali, da večkrat dremajo v toaletnih prostorih. 

"Nad izsledki raziskave smo bili zelo presenečeni," je za AFP povedala predstavnica združenj za boljši spanec Kerin Mahoni. "Eden od anketirancev nam je dejal, da je zaspal na strehi, drugi je zaspal med razgovorom, neki profesor pa naj bi zaspal celo med predavanji," je povedala Mahonova. Šest od desetih anketiranih v raziskavi je dejalo, da jim je spanje ljubše od seksa, nekateri med njimi pa naj bi večkrat zaspali celo med seksom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.