Magazin
26 ogledov

Barvita in uporabna

Ureditve kuhinje se lotite premišljeno. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Modna kuhinja naj bo praktična in živahna. Posodo pospravite v elemente.

Uporabno in sproščeno. "Kuhinjo kupimo in opremimo za več let, zato je pomembno, da je funkcionalna in da se v njej dobro počutimo. Ne kupite moderne kuhinje samo zato, ker je trenutno in, saj se trendi spreminjajo. Naj bo po vaši meri in željah," pravi notranja oblikovalka Ula Kokalj.

Aparati na dosegu roke. "Če imate možnost, pečico postavite v višino prsi, da se vam ne bo treba sklanjati. Na dosegu rok naj bodo tudi ostali gospodinjski aparati in kuhinjski pripomočki," pravi Kokaljeva ter dodaja, da je bolje, če kupite hladilnik in zamrzovalnik ločeno, saj vam takrat, ko boste odtajali in čistili zamrzovalnik, ne bo treba izklopiti hladilnika.

V ospredju močne barve. Kuhinje 2011 bodo predvsem močnih in izrazitih barv, so si enotni arhitekti sodobnih kuhinj, ki pravijo, da bodo živahne barve v kombinaciji s črno. Letošnja sprememba bo ta, da bo keramiko nadomestila bleščeča plastika, ponekod tudi porcelan.

Naj bo živahna. Poživite kuhinjo z barvami. Kupujte barvne gospodinjske aparate, prostor pa popestrite tudi z zanimivimi, malce drugačnimi dizajnerskimi kuhinjskimi pripomočki. "Kuhinja in jedilnica bosta z barvnimi detajli zažareli bistveno drugače. Pazite seveda na barvno usklajenost," je nasvet oblikovalke.

Po meri. Kadar ne najdete kuhinje, ki bi ustrezala vašemu prostoru, je najbolje, da se odločite za naročilo po meri. Večina prodajalcev vam izriše kuhinje v programu 3D in do zadnjega centimetra izpolni prostor. "Z natančno izmero in svetovanjem strokovnjaka se boste izognili marsikateri nevšečnosti," meni Kokaljeva.

Zaprite elemente. Trend sodobnih kuhinj so zaprti elementi. "Pospravite posodo, krožnike, skodelice in preostali pribor, naj se vam na njih ne nabira prah po nepotrebnem," svetuje oblikovalka, ki na kuhinjskih elementih predlaga drsna vratca. "Prekrivajo lahko namreč večje površine, kot recimo vratca na ročajih." Izberite materiale, ki jih je lahko čistiti in na katerih se ne poznajo prstni odtisi. "Ne pozabite, da elementi visokega sijaja potrebujejo posebno nego in so občutljivi na dotik," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.