Magazin > Bizarno
2 ogledov

Španski policisti prežijo na morju

V Španiji nočno življenje lastnikom plovil grenijo policisti. Žurnal24 main
Lastniki jaht v nekaterih španskih letoviščih se bodo morda kmalu znašli v težavah. Če se bodo po morju vozili pod vplivom alkohola, jih najbrž čakajo visoke kazni.

Policisti so v okolici Murcie na sredozemski obali zasačili že precej ponočnjakov, ki so se z divjih poletnih zabav raje odpeljali z jahto ali drugim plovilom, kot da bi sedli za volan avtomobila, in se tako uspešno izognili policistom in morebitnemu alkotestu. Nesreč na morju, ki jim je botrovala prevelika količina popitega alkohola, je bilo to poletje že veliko več kot lani. Oblasti zato razmišljajo, da bodo policisti veseljakom ves čas dihali za ovratnik tudi na morju – ko jih bodo ustavili, bodo vozniki morali pihati. V Murciji pravijo: "Želimo, da se ljudje, ki so preveč popili, ne bi z jahto odpeljali domov." Španski policisti zadnja leta strožje nadzorujejo voznike in ugotavljanje prisotnosti alkohola v krvi je vse pogostejše. Smrtnih žrtev je na španskih cestah vsako leto zelo veliko – žalostna statistika kaže, da na milijon prebivalcev na cestah v Španiji umre skoraj dvakrat več ljudi kot v Veliki Britaniji ali na Nizozemskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.