Magazin > Bizarno
7358 ogledov

Video vratolomne nesreče: Pri toliko km/h opraskala le ritko

Bizarno
1/8
Profimedia
Vroča ruska motoristka je imela v nesreči med cestno dirko velikansko srečo …

Vroča ruska bikerka Angelina je na YouTubu objavila video nevarne cestne dirke, v kateri je z motorjem tekmovala proti avtomobilu in pri 193 kilometrih na uro izgubila nadzor nad motorjem Kawasaki ZX-6R ter silovito padla po asfaltu. 

Na srečo in velik čudež jo je zahvaljujoč vrhunski zaščitni opremi in spretnem manevru odnesla le z nekaj praskami po zadnjici, stegnih, kolenih in komolcih, kar je ovekovečila tudi na svojih družbenih omrežjih. A Angelinini vratolomni podvigi zagotovo niso vredni posnemanja, saj bi se lahko končali veliko huje kot z le nekaj praskami. 

S toplejšimi dnevi se na ceste tudi pri nas vračajo vozniki motornih dvokoles. Kako priljubljena so postala v zadnjih letih med Slovenci, priča podatek, da je bilo leta 2018 registriranih okoli 117.000 oziroma kar 51 odstotkov več enoslednih motornih vozil kot pred 10 leti.  Motoristi že tako spadajo med ranljivejše skupine udeležencev v prometu, ob teh naraščajočih številkah pa se povečuje tudi njihova ogroženost, saj so zaradi značilnosti motorja slabše vidni, pogosto vozijo tudi prehitro. Velikokrat bi lahko sami storili več zase, če bi poskrbeli za boljšo s svetlejšimi in odsevnimi oblačili. Drugi udeleženci pa morajo v sledečih mesecih še več pozornosti nameniti pozornosti dogajanju okoli sebe, tudi tako, da stalno spremljajo vzvratna in stranska ogledala. Še posebej previdni morajo biti na mrtve kote, saj se motoristi zaradi ozke silhuete lahko hitro "izmuznejo" iz vidnega polja ogledal.

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Cressiola
    Cressiola 01:02 22.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke - B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice