Magazin > Bizarno
4441 ogledov

Zato sta nemška policista odvrgla hlače

nemška policija
1/2
Profimedia
Gre za klic na pomoč.

Nemški policijski sindikat (DPolG) na Bavarskem je v začetku aprila objavil video, s katerim so opozorili na resno težavo v svojih vrstah - na pomanjkanje službenih oblačil. V videu se policist in policistka po ulici sprehajata brez hlač, ker nimata uniforme. 

"Trenutno je treba na 21 kosov uniforme, kot so hlače, jakne in klobuki, čakati več mesecev," pravi regionalni vodja DPolG Jürgen Köhnlein, ki od notranjega ministrstva pričakuje takojšnjo pomoč. "Ozka grla pri dostavi predstavljajo veliko nadlogo," odgovarjajo na ministrstvu za notranje zadeve, ki kot vzrok za težave navaja moteno dobavo - najprej jim jo je zagodla pandemija, zdaj pa je vsega kriva vojna v Ukrajini.

Uniforme prihajajo prek logističnega centra v Spodnji Saški, kjer se menda trudijo za čim hitrejšo rešitev težav. Operativna sposobnost bavarske policije je "še naprej v celoti zagotovljena", zagotavljajo odgovorni. Če na primer primanjkuje večnamenskih poletnih hlač, so na voljo tudi drugi modeli službenih hlač, mirijo.

Ker se na Bavarskem na zunanjo pomoč nočejo več zanašati, so ustanovili svoj logistični center, ki pa bo polno operativen šele čez nekaj let.

S podobnimi težavami se pri nas sooča Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij.

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 10:14 17.april 2024.

    Kaj se pa dogaja z Nemčijo? Mater, da ne morejo policistom zagotoviti uniform, med tem ko migrantom zagotavljajo skoraj da ne luksuz.

  • rd2dmk2 08:54 17.april 2024.

    ja kaj smo že prali od unega mojstra igralnih avtomatov, ki je šel reševat Muro ? a da sportina noče plačat ? ja lepo, pa zakaj vsi ti naši vele sposobni menedžerji ne morejo mal ponudit svojih izdelkov naši slovenski ...prikaži več policiji in kot kaže tudi nemški, ja to pa ne gre. je treba pr kitajci naročit za 5 centov in in potem ogromno razliko pobasat v žep. in vise obešate na neko bajto sred ljubljane. včasih so SV oblačili v Muri dons pa v PRC. ko bo pa zagustilo, bodo pa soldati v žakljih za krompir?