Magazin
21 ogledov

Bom razočaral pri seksu?

Žurnal24 main
Imam osemnajst let in še nisem imel spolnih odnosov. S punco sva skupaj tri tedne in bojim se, da je ne bom zadovoljil.
 

Potrebujete nasvet?

Če imate težave, pošljite svoje vprašanje za dr.  Ireno Rahne Otorepec na svetovanje@zurnal24.si. Pomagali vam bomo!

Ker ne vem, na koga bi se lahko obrnil, bi vas prosil, če mi lahko pomagate. Star sem osemnajst let in nisem še imel spolnih odnosov. Trenutno se videvam s punco, skupaj sva tri tedne. Ker je dve leti starejša od mene in izkušena v spolnosti (povedala mi je, da je do sedaj imela tri resne fante), pričakujem, da bo hotela kmalu seksati. In prav to me skrbi. Pri samozadovoljevanju nimam nobenih težav, tudi vzburim se zelo hitro, ko pa sem z njo, kar otrpnem. Bila sva že večkrat gola in sva se božala, a sem zmrznil. Ali naj ji povem, da še nisem seksal, ali ne? Bojim se, da tega ne bi mirno sprejela ... Poskušal sem tudi z dihalnimi vajami, predvsem za sprostitev, a ko sva v dvoje, mi postane takoj neprijetno. Nekega večera smo se napili, pa se tudi tako nisem mogel sprostiti. Prosim, povejte mi, kaj naj naredim. Hvala!

Jernej iz Kopra

Odgovor:
Mislim, da te je zajela panika, ker se že vnaprej bojiš, da pri dekletu ne boš uspel in si obremenjen, da ti manjka izkušenj – vedno je enkrat prvič. Če pa že vnaprej pričakuješ neuspeh, se ti bo res zgodil. Obremenjuje te tudi izkušenost dekleta, čeprav veš le to, da je že imela resne fante, nič pa o tem, kakšne ima izkušnje s seksom. Pri spolni igri se skušaj v mislih osredotočiti na to, kaj te pri njej vzburja, namesto da si v mislih že pri spolni združitvi in pričakuješ neuspeh. Pa nič ni narobe, če se  med seksom pogovarjata, kaj ji prija, kakšne dotike si želi in kje ter kaj jo vzburja. Bolje je priznati, da se še učiš in da bi ti bila njena pomoč dobrodošla. Nič ni narobe, če ona usmerja spolno igro. Sploh se pa s punco šele spoznavata. Odkrivajta počasi lepote telesa drug pri drugem, da boš prepričan v svojo erekcijo. In potem ti bo zrasla tudi samozavest. Poskušaj misliti na to, kaj ti je pri spolni igri s punco prijetno in kakšnih dotikov si od nje želiš ti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.