Magazin
25 ogledov

Bralec: "Spogledovala sva se pri svetem obredu"

spogledljivka Shutterstock
Pozabljen pas jo je zagodel današnjemu bralcu in to ravno v trenutku, ko se je mimo pripeljal stari prijatelj.

Zgodilo se je nekega lepega dne v mesecu maju, ko je bil na obzorju sonček brez oblačka in midva sva stala vsak s svojo družino pri cerkvi, kjer sva se seveda tudi srečala in videla.

Tisti dan je imel najin prijatelj sveto birmo, po kateri smo odšli v fino restavracijo, kjer sva pristala skupaj za mizo. Naključje pač. Ves večer je bilo zabavno in ves čas sva se spogledovala, dokler ni prišlo do šale. Rekla je: "Jaz grem samo na WC." In jaz sem jo vprašal: "A grem lahko s tabo?" Na veliko se je samo nasmejala, jaz pa sem čakal in čakal in tuhtal, kaj naj naredim.

Preostanek večera je bil precej podoben. Stresala sva šale na račun drug drugega, se smejala, pila, jedla in vse, kar pač spada k birmi. Večer se je končal popolnoma prijateljsko, medtem ko se je takrat šele prav zares začelo vse skupaj. Doma sem šel pod tuš in kar takoj smuknil v posteljo in pogledal na telefon, koliko je ura, ter videl, da mi je nekdo napisal SMS-sporočilo. Hitro sem ga pogledal in videl, da piše, ali imam jutri čas, da bi se dobila, vendar jaz nisem vedel, kdo je ta oseba, saj nisem imel shranjene njene številke. Vprašal sem jo, na kar je takoj odgovorila, da je oseba, poleg katere sem sedel. V tistem trenutku nisem niti malo premišljeval in takoj odpisal, da seveda imam čas.

Zjutraj sem vstal in spet videl SMS-sporočilo. Pisalo je: "Dobiva se v parku." Šel sem tja in bila je tam. Še lepša kot prejšnji dan. Pozdravila sva se in šla na sprehod po parku, nakar me je vprašala, ali si jo želim poljubiti. Rekel nisem nič, saj sem kar obstal, kot da bi to bilo zame prvič. Bila je res lepa in nisem vedel, kaj naj, ker se še nisva dobro poznala – razen stresanja včerajšnjih šal, bila je tudi kar nekaj let starejša. Ta cmok, da je starejša, sem kaj hitro požrl, saj je sledil hiter odziv. Rekla je: "Saj vem, da si me želiš poljubiti." Odgovoril sem ji, da si jo res želim, vendar še vedno nisem vedel, kaj naj in če sploh, saj je bilo to zame prvič, da je bil kdo starejši od mene.

Naredila je prvi korak … se približala … in rekla: "Poljubi me že enkrat." V tistem trenutku je moj korenjak popolnoma otrdel in bil sem ves zaripel v obraz. Govoril sem si: "Samo, da ne bo opazila, samo, da ne bo opazila." A v naslednjem trenutku je že rekla: "Ooo, poglej, poglej, kaj imamo tu spodaj." Bilo je res hudo nerodno, ampak ko sem opazil, da s tem sploh ni nič narobe, sem se popolnoma sprostil, nakar so mi še hlače dol padle, saj sem pas pozabil doma. In kot da še to ni bilo dovolj, se je s kolesom mimo pripeljal najin prijatelj, ki je imel prejšnji dan sveto birmo … Po glasnem smehu vseh treh sva odšla k meni, saj sem bil sam doma. Bil je res prelep dan, še lepši od prejšnjega sončnega dne brez oblačka ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.