Magazin
35 ogledov

Cene počitnic hitro padajo

grčija Shutterstock
Plaže so septembra veliko manj natrpane, cene pa nižje od poletnih. Izkoristite jih.

Destinacije, ki imajo vrhunec turistične sezone sredi poletja, začnejo z nižanjem temperatur hitro nižati tudi cene. "V začetku septembra cene padejo predvsem v Turčiji, na Cipru in v Tuniziji," pravi Tine Jurečič iz turistične agencije Relax. S koncem avgusta se zaključuje tudi turistična sezona na Hrvaškem, vreme pa je še vedno primerno za poležavanje na plaži. Če ste si pred hladnejšo polovico leta zaželeli podaljšati poletje, vas bo v tem terminu poleg nižjih cen sicer razveselilo dejstvo, da boste lahko uživali v miru brez trum poletnih turistov.

Do 15 odstotkov ceneje

Ponudbe so septembra po besedah Jurečiča v povprečju od 10 do 15 odstotkov ugodnejše od poletnih, ponekod pa se v drugi polovici septembra cene dodatno malce znižajo (predvsem za Turčijo in Ciper). Preverite ponudbo.

Z rezervacijo počitnic oziroma odhodom na sredozemski dopust ne odlašajte preveč, saj se z bližanjem krompirjevih počitnic cene znova začnejo višati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.