Magazin
45 ogledov

Delo, za katero radi plačate

kaki Shutterstock
V Strunjanu se lahko v nasadih pridružite obiralcem kakijev in oljk.

Topel in sončen konec tedna je kot nalašč za obiranje jesenskih plodov. Tokrat naj bodo to kakiji, ki prav te dni zorijo na Primorskem. Koristno seveda lahko združite s prijetnim, saj kar nekaj turističnih agencij in kmetij ponuja pravo obiralno razvajanje.

Kakiji in lokalne dobrote

Kraj, ki je najbolj znan po obiranju kakijev, je vsekakor Strunjan. Naslednjo soboto se z agencijo Autentica lahko odpravite tja na enodnevni izlet, ki poleg obiranja vključuje istrsko malico oziroma marendo (domači istrski narezek z domačim kruhom, kozarec vina, vodo), degustacijo kakijevih izdelkov in istrskih vin, obisk pri vinogradniku ter strokovno vodenje. Za vse to boste odšteli 24,90 evra (če se izleta udeleži vsaj 35 ljudi), če plačate z gotovino, pa dva evra manj. Cene za manjše skupine so seveda nekaj višje. Zbirno mesto za odhod na avtobusni izlet je ob 8.30 v Kopru (bencinska črpalka pred Mercatorjem). Če pogrešate glasbo, lahko za 50 evrov po skupini najamete tudi harmonikarja.

Odhod tudi iz Ljubljane

Za vse, ki ste bližje Ljubljani kot Kopru, okušanje kakijevih dobrot ob obiranju oljk organizira tudi agencija Kompas. V soboto, 22. oktobra, ob 8. uri boste lahko z obračališča na Dolgem mostu v Ljubljani z avtobusom krenili proti Obali, kjer boste po ogledu Kopra in Izole lahko spoznali in preizkusili tradicionalni način obiranja oljk ter se posladkali s kakijevimi dobrotami. Cena 48 evrov na osebo poleg naštetega vključuje vstopnini za ogled zakladnice cerkve svetega Jurija v Piranu in koprskega pokrajinskega muzeja ter seveda istrsko malico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.