Magazin
31 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Foteljček Rrround. Oblikovanje: Arttu Kuisma in Janne Melajoki.
1/27
Žurnal24 main
Stol za sušenje perila, foteljček, ki vabi kot tarča, okrogli nožek in vaza s povečevalnim steklom – vse to in še precej več so si zamislili oblikovalci.

Najprej v kuhinjo, kjer preseneča okrogel nožek za lupljenje. Njegova odlika niso le tri rezila in minimalistična oblika, ampak tudi to, da ga je mogoče zelo
preprosto razstaviti, očistiti in spet sestaviti. Tako ljubek nožek najbrž ne bi pomotoma končal v smeteh. Nič manj praktičen ni "multifunkcionalen in odličen za majhna stanovanja" stol/sušilnik, ki ga je treba le prisloniti k radiatorju in toplota bo naredila svoje. Praktičnosti ne manjka niti stolčku Tingle, ki je lahko stol ali mizica, pospravite pa kar enega na drugega. Mnogo udobnejši in zelo barvit pa je foteljček Rrround. Okrogel, kot napoveduje že njegovo ime, s "tarčastim" vzorcem in narejen iz starih preprog.

Čas teče prehitro
Mizica Kubo se upira nenapisanemu pravilu, da naj bo miza okrogla, ovalna ali štirioglata, brezžični zvočniki Edge si želijo v zelo moderna stanovanja, koledar The Past pa opominja, kako hitro teče čas – ko ga potegnete tako kot toaletni papir, dnevi kar zbežijo mimo. Stropna luč Rudolf Lighting se spogleduje z rogovjem jelenčka Rudolfa. Za konec pa še dve pogruntavščini za tiste, ki nam lepšajo domove in dneve. Del vaze Big Bloom je tudi povečevalno steklo, ki približa lepoto cvetja, cvetlični lonec Tutoring pa "raste" skupaj z rastlinico in jo hkrati greje s po višini nastavljivo lučko. Poglejte galerijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.