Magazin
24 ogledov

Dizajnerski kos tudi v vaš dom

Keramična stena Flora-flex arhitekta Evana Dougila predstavlja inovativen pristo Žurnal24 main
Kos vrhunskega dizajna je sedaj lahko tudi v vašem domu. V Ljubljani trenutno poteka Mesec oblikovanja, ki vam lahko utrne kakšno idejo, tokrat pa spoznajte arhitekturnega oblikovalca iz New Yorka in njegova inovativna dela.

Dom vsakega ljubitelja lepih stvari bi moral vsebovati kak ekskluziven luksuzni kos. Čeprav je vrhunsko oblikovanje v mnogih primerih nedostopno navadnim smrtnikom, pa se ob podrobnem spremljanju trendov da zaslediti manjše in cenejše, a kljub temu kakovostne izdelke.

V Ljubljani se je predstavil eden najvidnejših arhitekturnih oblikovalcev iz New Yorka Evan Douglis, čigar dela presegajo meje mogočega. Kot ravnatelj svojega studia za arhitekturno in interdisciplinarno oblikovanje se s pomočjo vrhunske digitalne tehnologije specializira za razstave, produktni dizajn, instalacije in interierje ter se osredotoča na inovativen in moderen dizajn. Dobitnik številnih nagrad je tako izpostavil nekaj svojih zanimivih form in instalacij, od katerih ima še tako nenavadna svojo uporabno vrednost.

Evan Douglis je v Ljubljani predstavil razkošno embalažo, ki jo je oblikoval za slavni viski. © Miro Majcen

 
Douglis pa se je podpisal pod še eno, vsem znano luksuzno dobrino. Zaradi izjemnih dosežkov ga je k oblikovanju embalaže za svoj 12 let starani viski povabilo podjetje Chivas Brothers. Gre za viski bogatega okusa medu ter zrelih jabolk s pridihom vanilje, lešnikov in kremaste karamele, mešanica staranih viskijev pa izvira iz najstarejše obratovalne destilarne v škotskem višavju Highlands in ima sloves najbolj slavnega viskija na svetu. Vse to v kombinaciji z oblikovno dovršeno embalažo daje alkoholni pijači popolnoma novo funkcijo, saj sedaj zaseda častno in vidno mesto na polici. Douglis je namreč ustvaril izreden moderen dosežek z bogatimi reliefnimi detajli, ki odsevajo močno vrednost viskija ter dajejo embalaži videz ročnega dela. Arhitekt je tako tradicijo do potankosti prenesel v sedanjost in oblikoval razkošno embalažo s prepoznavno obliko, v kateri se skriva popolnost za vse, ki cenijo premium način življenja. Izkustvo, ki v tem primeru bolj spodbuja k občudovanju oblikovanja kot pitju alkohola, je sicer tudi glavna tema letošnjega Meseca oblikovanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.