Magazin
74 ogledov

Doživite filmski valentinov večer v Cineplexxu

VALENTINOVO Žurnal24 main
Se spomnite svojih prvih zmenkov? Je bil kateri od njih v kinu? Ste svojo ljubezen sploh kdaj peljali na ogled filma pred veliko platno?

Kinematografi Cineplexx na valentinovo, na najbolj zaljubljen dan v letu, razvajajo in presenečajo pare. Obudite staro navado, vrnite se v čas vznemirljivih čustev, presenetite, očarajte. Oglejte si romantične filme in zadenite uro Lencia Zlatarne Celje.

Na valentinovo, torej 14. februarja, kinematografi Cineplexx v Kopru, Kranju, Novem mestu, Celju, Mariboru in Murski Soboti razvajajo in presenečajo. Pari si bodo lahko po posebni ceni (5 evrov za vstopnico ob nakupu dveh) privoščili romantični večer v družbi vročih ljubezenskih filmov.

Neskončna ljubezen v režiji Shane Feste je zgodba o prepovedani ljubezni med bogato Jade (Gabriella Wilde) in revnim Davidom (Alex Pettyfer) ter nepozabnem strastnem poletju, ki pomembno vpliva na prihodnost mladih zaljubljencev.

Divja salsa (režija James Griffiths) je zgodba o pravih moških, ki – plešejo. In uresničevanju sanj iz mladosti. Bruce (Nick Frost) je bil nekoč nadarjen plesalec, danes pa zavaljen tip brez samozavesti. Ko v njegovo življenje vstopi privlačna šefica (Rashida Jones), se odloči za spremembe. Mednje zagotovo spadata plesni tečaj in izpopolnjevanje v umetnosti zapeljevanja s plesom.

Ona (Spike Jonze) je nenavadna zgodba o ljubezni med osamelim Theodorjem (Joaquin Phoenix) in naprednim operativnim sistemom (Scarlett Johansson). Bodo to ljubezni prihodnosti?

Kinematografi Cineplexx na valentinovo pripravljajo tudi poseben meni za dva z bonboni Sugarpova, pijačo in pokovko. Pred filmom Vroča salsa ob 19.00, Neskončna ljubezen ob 19.30 in Ona 20.00 bodo obiskovalke in obiskovalci prejeli sladko darilo iz Gorenjke, lahko pa bodo tudi sodelovali v posebnem žrebanju za ročne ure Lencia iz Zlatarne Celje.

Vljudno vabljeni.

Podjetje za distribucijo filmov Constantin Film Holding GmbH je bilo ustanovljeno leta 1951 v Avstriji. Druga temeljna veja podjetja na področju kinematografskih dejavnosti je bila ustanovljena proti koncu 60. let. V tem segmentu je delovalo 25 tradicionalnih kinematografov in kinematografskih centrov vse do začetka 90. let, ko je podjetje doživelo strukturno spremembo. Leta 1993 so ustanovili hčerinsko družbo Constantin Film Holdinga z imenom Cineplexx Cine Operations Gmbh. Podjetje se je razvijalo v obdobju, ko so številni tradicionalni kinematografi v Avstriji postopoma izginjali, kinematografski multipleksi pa so osvajali tržišče.

Podjetje Constantin Film se je na ta trend izginjanja tradicionalnih kinematografov odzvalo tako, da je ustanovilo skupino 20 kinematografov in 157 kinematografskih platen v Avstriji. Poleg tega je tu obstalo nekaj tradicionalnih kinematografov, ki so skupaj imeli do 16 dvoran. Leta 2009 se je podjetje Cineplexx International GmbH začelo širiti iz Avstrije v sosednje države; prvo kinodvorano zunaj matične države je odprlo v Bolzanu na severu Italije. Cineplexx je prevzel tudi kinodvorano v središču Zagreba, s čimer je položil temeljni kamen za širitev na Hrvaškem. V letih 2011 in 2012 so sledila odprtja kinematografov Cineplexx po Hrvaški, v Srbiji, Črni gori in Makedoniji. Zadnja širitev podjetja je potekala oktobra 2012, ko je prevzelo 5 multipleksov v Sloveniji. Trenutno je kar 94 filmskih platen aktivnih zunaj Avstrije.

S kar 35 multipleksi in 6 tradicionalnimi lokacijami v Avstriji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori, Makedoniji in Italiji je Cineplexx močno zastopan na tržišču v tem delu Evrope; ponuja okrog  60.000 sedežnih mest v 267 dvoranah. Leta 2012 je delovna sila podjetja štela kar 1.100 zaposlenih, skupni prihodki od prodaje so znašali 115 milijonov evrov, število Cineplexxovih obiskovalcev pa je doseglo 10,5 milijonov.