Magazin
19 ogledov

Dvignite si samozavest še danes

Velik nasmeh Žurnal24 main
Samozavest pomeni imeti zaupanje vase in v svoje odločitve. In za izboljšanje svoje samopodobe ni nikoli prepozno. Preizkusite spodnje namige in morda se boste že danes v svoji koži počutili dobro.
Bodite dejavni
Zjutraj se, če je možno, v službo odpravite peš ali pa namesto avtomobila uporabite kolo. Namesto dvigala v službi raje uporabite stopnice. Po opravkih se prav tako odpravite peš. Gibanje namreč očisti možgane, prevetri um in poživi pljuča. Poveča moč, vrača oziroma okrepi energijo in zmanjšuje stres, jezo ter frustracije. Če boste polni življenjske energije, sproščeni in nasmejani, boste tudi privlačnejši in učinkovitejši. Zato vstanite s stola in bodite dejavni!

Obleka naredi človeka
Karkoli si nadenete, je odraz vašega okusa, sloga, estetskega občutka. Če je vaše oblačenje neprimerno, se lahko zgodi, da bodo vaši sodelavci na osnovi tega ocenjevali vaše delo, presojo, upravičenost do napredovanja in drugo. Ko se odločate, kaj obleči, se vprašajte, kako želite biti sprejeti med kolegi in koga želite navdušiti. Pri tem ne gre za sledenje najnovejšim modnim zapovedim, temveč za primerno in pričakovano oblačenje v nekem okolju. Še posebno pazite na to, da v službo vedno hodite čisti in sveži, venomer v zlikani obleki ter očiščenih čevljih. Predvsem pa ne pozabite na najpomembnejši dodatek – vaš nasmeh! Širok iskren nasmeh bo namreč pripomogel k vašemu dobremu počutju in samozavesti, poleg tega pa boste z njim zagotovo pustili dober vtis pri slehernem sodelavcu, poslovnem partnerju, stranki in drugih.

Dihanje

Pravilno dihanje je izjemnega pomena za naše počutje, blagodejno pa vpliva na nas tudi v stresnem položaju – na primer pred javnim nastopom, vodenjem sestanka, težko odločitvijo, predstavitvijo projekta svojemu šefu ali kritičnim kolegom v službi. Vzemite si trenutek zase in se umirite. Nekaj minut za dihanje si lahko vzamete kjerkoli in prav vsak dan – v dvigalu, pisarni, med odmorom za malico. Zavzemite položaj, v katerem je vaša hrbtenica čim bolj ravna (zravnani sedeči ali stoječi položaj), in dihajte s trebušno prepono. Ob vdihu naj se vaš trebuh izboči, ob izdihu pa ga potegnite navznoter. Naredite nekaj takšnih globokih vdihov ter izdihov skozi nos in takoj se boste počutili bolje, lahkotnejše ter pripravljene na nove delovne podvige.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.