Magazin
40 ogledov

EasyJet zmanjšuje obseg prtljage

Ljubezen bi se med drugim lahko potrdila tudi med oblaki. Žurnal24 main
Nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet bo zmanjšal obseg ročne prtljage, za katerega še zagotavlja, da bo dobil svoje mesto v potovalnih prostorih.

Letalski prevoznik EasyJet trenutno dovoljuje prtljago, ki mora biti manjša od maksimalnih 63 litrov na osebo. Največje možne mere 56-45-25 centimetrov ostajajo, zmanjšali pa bodo zagotovljeno količino osebne prtljage, ki jo bodo sprejeli na krov. Ta se bo tako zmanjšala za kar 37 odstotkov in bo obsegala 40 litrov na osebo. Omejitve pri teži ni.

Po mnenju predstavnikov EasyJeta so vzrok za tovrsten ukrep nepredvidljive količine osebne prtljage. V preteklosti se jim je namreč že zgodilo, da je zmanjkalo prostora za vso prtljago potnikov, zaradi česar so morale nekatere največje prtljage počakati na letališču. Potnikom se strošek čakajoče prtljage na letališču in poznejša dostava ne zaračunavata.

Vsak, ki bo prekršil zgornjo mejo velikosti prtljage, 56-45-25 centimetrov, bo moral družbi po novem plačati 20 evrov za preverjanje mer, cena za dodatno prtljago pa lahko naraste tudi do 32 evrov.

Po novem bodo tako pri EasyJetu prostor na krovu zagotavljali le prtljagi, ki bo manjša od zgornje meje 50-40-20 centimetrov.

Ta ukrep bo začel veljati 2. julija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.