Magazin
59 ogledov

Erik iz Big Brotherja v očetovih očeh opazil spremembo

erik Voyo
Intervju. Tekmovalec Big Brotherja, Erik König, o težavah z očetom in besedah, ki mu jih je po finalu namenila Maša.

Ste razočarani, da niste zmagali?
Nisem. Presenečen sem bil, da sem prišel tako daleč. Ko sem videl, da imam veliko podporo, saj sem preživel enajst nominacij, pa sem imel željo zmagati.

Kako ste zadovoljni z zmagovalko šova?
Zelo. Mislil sem sicer, da dobro kaže meni in Jasminu, na koncu pa se je zgodilo, da sta ostala Mirela in Klemen. Z Mirelo se na začetku res nisva mogla videti, v zadnjih tednih pa sva najin odnos popravila.

Zakaj se s Klemnom nista razumela?
Sem oseba, ki jo vodijo čustva, ki pogleda človeka v oči in vidi, ali se bo z njim razumela ali ne. Klemen me je vedno gledal postrani. Po skupinski nalogi rdeči proti modrim se je stanje poslabšalo. Takrat me je več oseb napadlo zaradi tekmovalnosti. Takšen je tudi Klemen, a se o njem ni veliko govorilo. Odnos med nama se je sicer skrhal že prvi teden, ko sta z Adnanom ponoči v spalnici ropotala. Vse je motilo, oglasil pa sem se le jaz. Takrat sem užalil tudi njegovo punco, za kar mi je zelo žal. Za to sem se mu tudi večkrat opravičil, a opravičila očitno ni sprejel.

Bili ste med tistimi, ki so bili največkrat nominirani. Zakaj?
Prvi teden sem se morda malo preveč kregal. Bil sem jim trn v peti, še zlasti po nalogi, v kateri smo morali tekmovati v ekipah. Takrat se jim je zamerila moja tekmovalnost.

Kaj bi naredili z denarjem, če bi zmagali?
Razdelil bi ga med babico, teto in mamo. Trenutno imamo v družini zdravstvene težave. Stric ima pljučnega raka, raka pa je imel tudi dedek. Nekaj denarja bi obdržal tudi zase, da bi šel na Tajsko reševat slone. Na Tajsko bom sicer odšel v vsakem primeru in jim pomagal zgraditi rezervat.

Kaj je bil za vas najbolj čustven trenutek v šovu?
Obisk mojega očeta, ki  mi je po osemindvajsetih letih povedal, da je ponosen name.

Menite, da se bo odnos med vami in očetom po šovu spremenil?
Sem realen človek. Z njim se moram najprej pomeniti. Saj veste, kako je. Kamere so kamere, realni svet pa realni svet. Sem pa v njegovih očeh opazil spremembo. Moj cilj je bil, da me vidi na televiziji in spozna, da nisem slab fant, da sem borec in da je lahko ponosen name. Mislim, da sem mu to dokazal.

Priznava, da je strog oče. Ste imeli občutek, da je nad vami izvajal pritisk?
Je dober oče, težava pa je bila ta, da me silil igrati tenis, čeprav me je zanimal ekipni šport. Ker tenisa nisem maral, v tem športu svoje tekmovalnosti tudi nisem mogel pokazati. Zato mi je bila naloga, ko smo bili razdeljeni v ekipi, tudi tako pomembna, saj sem hotel očetu pokazati, kako tekmovalen bi bil, če bi se ukvarjal z ekipnim športom. Oče je namreč trdil, da nisem tekmovalen. S tenisom sem se sicer nehal profesionalno ukvarjati pred šestimi leti, do sedaj pa sem bil trener.

Vam je za kakšno dejanje v šovu žal?
Žal mi je, da sem se tako hitro zapletel s Tamaro in se nisem takoj osredotočil na Mašo, ki mi je bila všeč že od samega začetka.

Sta Tamara in Maša takoj po izpadu iz šova prišli do vas?
Da, čestitali sta mi. Tudi z Mašo sem se pogovoril. Povedala je, da sem jo presenetil. To, da me po svoji izselitvi v nagovoru stanovalcem ni omenila, je bil test. Prepričana je bila, da jo bom "spljuval“, a je nisem. Odzval sem se kot kavalir in ni mi žal, saj ženske spoštujem. Pri Tamari sem morda izpadel drugače. V hiši so drugačni občutki in pogoji. Potrebuješ oporo in takrat je bila moja opora Tamara. Ko je šla iz hiše, sva se z Mašo naenkrat zbližala. Tega ne znan opisati. 

Maša je bila jezna predvsem zato, ker je videla, da ste res izjavili, da sta se pod odejo otipavala.
Pod odejo se je res dogajalo, a bolj majhne stvari.

Zakaj ste pred Mirelo in ostalimi zanikali, da ste to izjavili?
Zaradi Maše, ker sem vedel, da ima fanta.

Kakšno lekcijo vam je prinesel Big Brother?
Naučil sem se, da moraš biti ljudem pripravljen oprostiti. Vsi delamo napake, vsi smo krvavi pod kožo. Lekcija je bila življenjska. Big Brother je bila najlepša dogodivščina, ki sem jo doživel. Popolna, prelepa.

Komentarjev 2
  • patron 13:56 15.junij 2016.

    kje pa so te zvezde big brotherja.....bruhaha???.....treba delat, da se preživi...., marela bo tut kmalu spizdulirala tiste 3 jurje, za kljune, kremplje ...in druge neumnosti.......

  • nesehecat 09:16 15.junij 2016.

    tebe je pa ata res dobro zjebal... povsem resno in brez podjebavanja ti iskreno svetujem psihoterapijo