Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Afganistanski vsakdan

Nagrado Amnesty International Slovenije je prejel švedski dokumentarec. (Foto: A Žurnal24 main
Festival dokumentarnega filma. Nagrada filmu Prodali so me za 50 ovac.

Na 13. Festivalu dokumentarnega filma (FDF), ki se je končal včeraj in ga je po neuradnih podatkih obiskalo 3.100 gledalcev, je žirija za najboljši film na temo kršitev človekovih pravic izbrala švedski film Prodali so me za 50 ovac režiserke Nime Sarvestani.

 

Dokumentarec o Afganistanki Saberi, ki so jo kot deset let staro deklico prodali 45 let starejšemu moškemu, s katerim je, dokler ni pobegnila, trpinčena živela sedem let, je žirijo prepričal z zgodbo, ki opozarja na kompleksnost problematike, a ni samo črno-bela in nikogar ne krivi, ter z inteligentno dramaturgijo in dobro izbranimi liki, s katerimi se lahko vsak poistoveti.

 

Nadaljevanje v Kinodvoru

Zamudniki, ki dokumentarcev niso ujeli na festivalu, bodo imeli v ljubljanskem Kinodvoru še eno priložnost, saj bosta tam na ogled dva filma s FDF. Že danes ob 20. uri na spored prihaja mokumentarec Še vedno sem tu Caseyja Afflecka in Joaquina Phoenixa, junija pa še Življenje na smetišču Lucy Walker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.