Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Baletni večer pod zvezdami

Pod zvezdami SNG Opera in balet Ljubljana
Elegantni ples na glasbo Smitha, Sinatre in Armstronga vas bo popeljal v svet New Orleansa, jazza in klubov. Pod zvezdami bodo v Slovenskem narodnem gledališču Opera in balet Ljubljana uprizorili ob 17. uri.

Ples za dvanajst plešočih posameznikov, ki ga je Twyla Tharp najprej postavila za šest parov, zavoljo svoje preprostosti in iskrenosti popolnoma nasprotuje ekstravagantnemu in vsem všečnemu slogu njenih koreografij, ustvarjenih leta 1978 za film Hair (Lasje).

S svilnato gladkostjo zvokov džezovske glasbe Baker's Dozen (Bakerjevih dvanajst oziroma v poslovenjeni različici Nekaj več) popelje gledalca na plesišče, kjer se plesalci s svojevrstno lagodnostjo in neizogibnostjo prepuščajo užitkom popoldanskega družabnega plesa, vseskozi prežetega z blagimi telesnimi ekscentričnostmi. Nazadnje se na plesišču pojavi še harmonična dvanajsterica, iz katere se s solističnim plesom, ločeno od skupine drugih enajstih plesalcev, eden za drugim uveljavi vsak izmed dvanajstih posameznikov.

Ta bleščeče elegantni ples z romantično obarvanimi, domiselnimi in nenavadnimi prepletanji dvojic ter odlično domišljenimi skupinskimi plesnimi deli v resnici odstira gledalcu pogled na  svet družabnih olikanosti, znotraj katerega se tkejo zanimive medsebojne vezi. Že od samega začetka sprejema občinstvo to delo z zanimanjem, kot posebno klasično stvaritev Tharpove, iz katere veje tako duh nostalgičnosti kot sodobnosti.

Za vstopnico boste odšteli od osem do 25 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.