Magazin > Film & Glasba & TV
1086 ogledov

Barovec Tadej: "Poskušali so me psihično uničiti“

tadej Planet TV
Izpadli Barovec Tadej razočaran nad izkušnjo v šovu.

V soboto je iz šova Bar izpadel Tadej, ki med sotekmovalci ni bil najbolj priljubljen. Očitali so mu, da se je na razgovoru za vstop v šov zlagal, da ima v gostinstvu pet let delovnih izkušenj, Srečko ga je spravil celo v jok.

V šovu vam ni bilo lahko. Kako bi opisali svojo izkušnjo?
Že takoj sem bil za marsikaj prikrajšan, bil sem šokiran, saj so me hoteli psihično uničiti. Šikanirali so me. Bolje, da odnosov med tekmovalci sploh ne začnem komentirati. O vsakem Barovcu imam veliko negativnega za povedati, razen o Mateju, ki me je podpiral, me motiviral, naj v življenju ne obupam in naj sledim svojim sanjam. Želim si kariere v gostinstvu, ki jo gradim že od osemnajstega leta.

Torej na razgovoru za vstop v Bar niste lagali o svojih petletnih izkušnjah v gostinstvu? To sta vam namreč očitala Vid in Srečko.
Delal sem v domu starejših občanov Tabor-Poljane, približno en mesec. Delal sem tudi v gostilni Baza. Tam sem bil dva dni. Delal sem tudi v neki restavraciji kot delivec hrane in prodajalec pijač. Tam so me ogoljufali za regres.

To ni pet let delovnih izkušenj …
Redno sem bil zaposlen v okrepčevalnici Ribca v Ljubljani. Tam sem ostal tri mesece.

tadej Magazin Kaj je narobe z novim Barovcem?!

Se pravi, da ste se pet let prestavljali po različnih gostilnah in restavracijah?
Delal sem v različnih lokalnih, kjer sem bil mnogokrat ogoljufan. Nisem dobil plačanih nadur, regresa, bil sem žrtev šikaniranja in mobinga …

V Baru so bili sotekmovalci besni, ker po njihovem mnenju niste vedeli veliko o gostinstvu. Zakaj pa so vas šikanirali drugje?
Zgodba je bila podobna. Vedno sem bil prikrajšan, hoteli so me psihično uničiti. V življenju sem se moral veliko boriti. Vsem povem, kdo sem in poskušam ohraniti svoj jaz. V Baru so me tudi čustveno zelo prizadeli, sploh Srečko, ki je lagal, da nisem vsega poravnal. Mojo pijačo so plačali moji prijatelji, ki so me prišli podpret, tako da to ne drži.

Barovci ste morali plačati za pijačo, ki ste jo spili?
Tako je. Drugi so si točili pivo brezplačno, tudi cigarete so vzeli. Delali so minus.

Kaj pravite na kritike, da niste znali pripraviti kave?
Niso me pustili do točilnega pulta, in to od samega začetka. Zelo sem bil prikrajšan. Z mano so ravnali, kot da sem 5-letni otrok. Prilagajati sem se moral Katarini, ki je znala manipulirati z ljudmi.

Zakaj se pri kuhanju gina niste držali pravil?
To je bila moja taktika, da jim dokažem, da mi je zanje vseeno, tako, kot je bilo njim vseeno zame. bar Magazin Novi Barovec: "Ne bo me on je*** v glavo"

Ste pričakovali, da bodo producenti ukrepali zaradi izvajanja psihičnega nasilja?
Ne, oni so na njihovi strani. Tolažim se s tem, da pri njih ne bi mogel doseči nič. Še preden sem vstopil, sem vedel, da bom psihično napaden. Energije ljudi namreč zelo hitro preberem, takoj vem, kdo je dober, kdo ni.

Ste si oddahnili, da ste izpadli?
Po pravici povedano, ja. Sedaj lahko spet normalno delujem, danes imam tudi razgovor za službo …

Kaj vas je najbolj prizadelo?
Srečkove besede, da sem psihično moten, da ne znam normalno funkcionirati. V resnici pa je s temi stavki opisoval sebe.

 

Komentarjev 1
  • ECKING 11:25 04.december 2018.

    Pa dej model jokica ena ,zlagal si se glede dela v gostinstvu pa pika ,ker sorci prodaja pijace in deljenje hrane pac nista to to!!!! Mislim si pa tud Bongo res , iz prebranih odgovorov sam VEM ,da nisi za ...prikaži več šank ,pa ne gledam sova ,ker je totalno brezvezen (se dobro da imate vsi notri kolege,ki pridejo zapravljat ,ker drugace bi zaprli lokal po enem mesecu).Ze to dosti pove ,da so prestavili termin predvajanja na kasnejsi cas.