Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Bil je maj v ljubljanjskih Križankah

Niet, ki so pred dnevi na radijske postaje poslali novo različico pesmi Bil je m Žurnal24 main
V torek, 27. maja, bo ob 21. uri v ljubljanskih Križankah koncert Bil je maj, na katerem bodo nastopili Jani Kovačič, Zablujena generacija in legendarni Niet.

Koncert Bil je maj pomeni na eni strani povezavo dveh punk rock generacij, ki jima pripadajo starejši, mračni in trši Niet, ter mlajša in melodična Zablujena generacija, kot most med njima pa vedno aktualni Jani Kovačič. Na drugi strani pa koncert pomeni povratek skupine Niet na kraj zločina, saj so bile leta 1984 Križanke priča njihovemu veličastnemu nastopu in neverjetnemu odzivu publike.

Niet, ki so pred dnevi na radijske postaje poslali novo različico pesmi Bil je maj, so prepričani v ponovitev uspeha in obljubljajo dogodek, ki ga zares ne velja zamuditi. V pravilnost svoje vrnitve so se prepričali tudi z nastopom v Orto klubu konec marca, kjer so nastopili kot presenečenje. S tem nastopom so se svojim pristašem delno oddolžili za nenastopanje na koncertu Pankrtov v Hali Tivoli, ko do nastopa zaradi nesoglasij z organizatorjem koncerta konec lanskega leta ni prišlo. Na nastopu v Križankah se bodo ekipi pridružili tudi številni gostje, ki pa naj za zdaj ostanejo presenečenje.

V maju skupina Niet načrtuje tudi izid albuma, na katerem bodo poleg starih, a remasteriziranih pesmi dodane prej že omenjena Bil je maj ter novi Vsak dan se kaj lepega začne ter Strah in krik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.