Magazin > Film & Glasba & TV
45141 ogledov

BQL: To je naredil Raay, ko je izvedel, da nista zmagala

BQL Saša Despot
Bratoma Piletič je Evrovizija že drugo leto zaporedoma ušla za las.

Rok Piletič, starejši brat dua BQL, je z nami spregovoril po končani Emi. Povedal nam je, kako sta z Anejem že drugič prenesla poraz in kaj je na to rekel Raay, njun mentor, njun glasbeni oče.

Kakšni so letos občutki in kako so drugačni od lanskoletnih?

Letos so občutki zelo drugačni kot lani. Kot sva že omenila, sva lani veljala za absolutna favorita in sva bila druga. Zato je bilo razočaranje res veliko. Letos se je pa pokazalo, da smo favoriti trije. To sva bila midva, Lara Kadis in Lea Sirk. Zmagala je Lea, torej je bil občutek pravi. Zelo sva vesela za Leo, ker je super punca, všeč nama je pesem in ji želiva vso srečo.

Lansko leto sta mi rekla, da se na Emo verjetno ne bosta več prijavila. Kaj pravita letos?

Ne veva, če se bova še prijavila. Torej se bova verjetno. (smeh)

Kaj je čar Eme, da se veliko izvajalcev večkrat prijavi?

Veste, kaj je čar Eme, čisto iskreno … Čar Eme je, da dva tedna živiš v nekem balončku, da ti delajo živci, da si pod stresom, da vmes dvakrat zboliš, da se vmes enkrat skregaš in da se na koncu objemaš. Je čar, zagotovo. Super je! Tisti adrenalin, ki te žene, konec koncev pa je tudi lepa promocija pesmi. Uspeh je že, da je bila najina pesem izbrana med sto šestimi.

Kako sta rezultat in nastop komentirala starša?

Zmanjkalo mi je baterije na telefonu, tako da se še nismo slišali, a mislim, da nista preveč razočarana, da sta enakega mnenja kot midva z Anejem.

In Raay?

Raay je super, je zadovoljen. Oba z Marjetko sta naju objela in rekla, da sva bila super. Ona dva mislita enako – zmagali smo po glasovih občinstva in to je najbolj pomembno.

Ema 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kaj pravita o pesmi Ine Shai, ki je dobila največ glasov s strani tujih izvajalcev Evrovizije?

Mislim, da to ni neko presenečenje, ker kolikor sva se pogovarjala z Ino, je bil avtor njene pesmi nekdo iz tujine. In če se ne motim, so njeno pesem želeli na izboru imeti Litvanci, a je Ina Shai rekla, da jo bo raje zadržala zase. Ne vem, zakaj pri nas ni bila tako dobro ocenjena kot v tujini. Res ima dober vokal in tudi pesem je dobra. To ni nobeno presenečenje.

Kaj pravita na komentarje, da je bila letošnja Ema bolj 'švoh'? Češ, da nobena pesem ni pustila hudega vtisa …

Mislim, da je prisotno nekakšno lanskoletno razočaranje ljudi. Ne zaradi naju. Lani je bil res spektakel. Lani so Emo naredili primerljivo z Evrovizijo. Letos je mogoče vsak pričakoval še nekaj več pa tega ni dobil, zato so vse svoje frustracije izrazili s takšnimi komentarji na družbenih omrežjih.

Komentarjev 13
  • ECKING 17:00 28.februar 2018.

    ena stvar ,ki me je zelo presenetila ....in sicer prejsnji teden v US v Pensilvaniji v neki športni stacuni bogu za nogu govorim s pordajalcem (mlajsi od 25 let) in mi model zacne razlagat od Evrovizije da njim je pa ...prikaži več to kul ... WTF??? skor sm padu pod blagajno

  • ljimonad 19:47 26.februar 2018.

    Poden podna tale Emma zapravljanje našega denarja za peto razredno tekmovanje. Je prav zanima koliko navadnih ljubi v državi ve kdo je lani zmagal na tem sta...

  • Avatar jezeran
    jezeran 16:30 26.februar 2018.

    Prvo ukinit da se lahko glasuje iz ene številke 5x, potem bo pa glasovanje realno. Ne pa da podivjane smrklje glasujejo 5x, vmes nahopajo še očija in mami, ker drugače bodo užaljene, ostali pa niti ne vedo da se lahko ...prikaži več glasuje 5x iz iste številke in oddajo svoj glas samo enkrat. In to naj bi bilo realno, dej nehi no ....................

Sorodne novice