Magazin > Film & Glasba & TV
69 ogledov

Brendi bi bil na sina zagotovo ponosen

dejan vunjak Žurnal24 main
Dejan Vunjak, sin legendarnega pevca Branka Jovanoviča Vunjaka – Brendija, je našim smučarskim skakalcem posvetil očetovo pesem.

Znano je že, da se Slovenci lahko pohvalimo z našimi športnimi junaki in junakinjami, ki nas s svojimi uspehi združujejo v bolj povezan narod, ime Slovenija pa je v svetu zaradi njih vedno manj tuje. Leto 2016 je še posebej namenjeno našim snežnim športnikom in športnicam, katerih uspehi pa presegajo vsa pričakovanja.

Dejan Vunjak se je tako odločil, da za vse naše heroje posname priredbo skladbe. Pesem, ki nosi naslov Ponesimo v svet ime Slovenija. Skladbo je v zlatih časih prepevala že legendara skupina Don Juan na čelu Branka Jovanoviča Vunjaka - Brendija, ki je pesem tudi ustvaril.

"Za skladbo sem se odločil zelo spontano in tudi zelo hitro. Če povem iskreno, sem na dan, ko so naši skakalci znova zavzeli stopničke, sedel v studiu in poslušal očetove skladbe, ko sem po dolgem času spet naletel na tole pesem. V trenutku se mi je zazdelo, da bi bilo pravično nekaj ustvariti tudi za naše športnike, ki nas znova in znova presenečajo, še posebej, ker smo zelo majhen narod, pa tudi naklonjenost športnikom je včasih malo premajhna. Kljub temu pa imamo vrhunske ambasadorje naše prelepe dežele," je povedal Dejan in dodal: " Upam, da bo pesem še dolgo odmevala in da jo bomo z veseljem prepevali, ko bodo naši športniki ponesli v svet ime Slovenija."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.