Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Brez politike ne gre

Pižama Žurnal24 main
Stand up festival bo do srede stresal grajske šale tudi na račun naše politike.

“V štirih letih od najinih začetkov s Tinom Vodopivcem, drugim očetom festivala – midva sva namreč, kar se tega tiče, gejevski par (smeh) –, lahko rečem, da je festival postal prepoznaven,” pravi Andrej Težak - Tešky, eden od očetov stand up festivala Panč, ki se je včeraj začel na Ljubljanskem gradu.

Računajo tudi na Valiča

Mednarodni festival bo do vključno srede gostil 24 domačih in tujih stand up komikov. Po nedeljskem večeru, ko so se na odru med drugimi predstavili vsestranski Jonas Žnidaršič in Paul Sweeney ter David Whitney (Velika Britanija), pa bo eden od vrhuncev festivala zagotovo še zadnji večer, na katerem bosta šale med drugimi zbijala britanski komik Dave Johns in Tom Wriglesworth. “Pričakujem, da bo gneča tudi na nastopu Vida Valiča (nocoj, op. a.), pač ker je medijska osebnost in ga imajo trenutno predvsem mladi, pa tudi starejši zelo radi,” razlaga Tešky.

Vedno več obiskovalcev

Jutri bo nastopil tudi reden festivalski gost Boštjan Gorenc - Pižama, ki pravi, da se letos ne bo mogel izogniti šalam na račun političnega dogajanja v Sloveniji, saj je “zelo bizarno”, del nastopa pa bo posvetil tudi reklamnim tablam in opozorilnim napisom. Po njegovem mnenju je Panč v mednarodnem merilu zelo svojevrsten, predvsem zaradi daljših nastopov komikov. “V Sloveniji pa je festival naredil velik preskok v dojemanju publike in sprejemanju stand upa,” dodaja Pižama.
Panč je letos sicer izgubil osrednjega sponzorja, zato organizatorji računajo na obiskovalce. “Vsako leto jih je več in pričakujemo, da bodo vsi dnevi razprodani,” razkriva Tešky.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.