Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Broadway, ne Disney

Muzikal Broadway je klub negativnim kritikam skupno sedemkrat (v Ljubljani in Za Žurnal24 main
Najboljše z Broadwaya s 40 plesalci in koreografijo Mojce Horvat.

V Cankarjevem domu si lahko v petek in soboto, 6. in 7. novembra, ogledate najboljše odlomke z Broadwaya. Koreografije, na katere bo plesalo 40 plesalcev, je ustvarila Mojca Horvat, dolgoletna pobudnica muzikala v Sloveniji.

"Broadway je nedosegljiv"
"Slovenci in večina Evrope poznajo muzikal po bleščavih starikavih hollywoodskih verzijah. Sama ne zagovarjam komercialnih Disneyjevih in franšiznih produkcij, ampak sem bolj tradicionalist," pravi Mojca Horvat in dodaja, da bo predstavila nekatere nagrajene in boljše koreografije iz svojega desetletnega muzikalskega dela.

"Veliko naših gledališč se je odločilo za produkcijo muzikalov, a večina je ostala na dramskem nivoju. V tej predstavi pa bosta v ospredju ples in glasba. Seveda morate vedeti, da je Broadway za nas nedosegljiv. Tudi tisto, kar k nam pride iz tujine, niso prvorazredne zasedbe. Vsi pa poznamo melodije in zdi se mi, da jih bomo mi spodobno predstavili," še dodaja koreografka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.