Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Čefurji se bodo ravsali na Štajerskem

Na sliki od leve proti desni režiser Marko Bulc, igralec Aleksandar Rajaković - Žurnal24 main
Monokomedija za tiste, ki ste ali pa niste brali romana Gorana Vojnovića Čefurji raus. Na odrskih deskah jo bodo vnovič uprizorili v MIKK Murska Sobota.

Marko Đorđić je čefur. Je sin priseljencev iz Bosne, ki sproščeno, brez dlake na jeziku pripoveduje o življenju na Fužinah, o težavah doma, v šoli, košarkarskem klubu, problemih z drogami, policijo in še mnogih drugih.

Predstavo Čefurji raus!, ki temelji na knjižni uspešnici Gorana Vojnovića, odlikuje živa in aktualna govorica mladih čefurjev čefurščina. Besedilo je svojevrstna mešanica slovenščine, jezikov bivše Jugoslavije in pouličnega slenga.

Središče gledališke predstave zaseda samostojni pripovedovalec Aleksandar Rajaković - Sale, ki je humoren opisovalec dogodkov in hkrati vešč kritik, saj z ostrimi refleksijami razkriva življenje manjšinskega prebivalstva države ter odkriva stične točke in razkole med večinskim slovenskim prebivalstvom in čefurji.

Vstopnina, ki vam bo odprla vrata "na Fužine", je osem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.