Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Ceneno predavanje in Kravji komad

Ceneno predavanje Herman Sorgeloo
Predstavi Ceneno predavanje in Kravji komad, ki sta gostovali v 28 državah sveta, bodo nocoj ob 20. uri uprizorili v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Ceneno predavanje (2009) je uglasbena ritmično-govorna predstava, nastala na osnovi Predavanja o ničemer Johna Cagea.

Med praznim govoričenjem o golih rokah, občinstvu, času, repeticiji in plesu Jonathan Burrows in Matteo Fargion povzemata in nadgrajujeta elemente svoje zgodnje trilogije Both Sitting Duet, The Quiet Dance in Speaking Dance. Umetnika z duhovito bistroumnostjo filozofirata o svojem delu ter prikličeta niz nepredvidljivih podob in digresij. Cenenemu predavanju sledi Kravji komad (2009), ki povzema ustroj prejšnjega dela in ga v poskusu ponovnega orisa pravkar določenih pravil privede do skrajnih meja. Kravji komad na podlagi predmetov, teksta, giba in zvoka podaja kaotično meditacijo o plesu, glasbi in smrtnosti.

Uprizoritev obeh predstav bo v sklopu štiridnevnega dogodka Mišljenje koreografije – druženja z Jonathanom Burrowsom, enim najbolj zanimivih in svojevrstnih sodobnoplesnih ustvarjalcev zadnjega desetletja, ki smo ga pripravili Maska, JSKD in Cankarjev dom.

Za vstopnico boste odšteli 12 evrov, mlajši od 25 let in starejši od 65 let ter upokojenci pa devet evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.