Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Clooney na eno vprašanje ni imel odgovora

sandra george
1/23
Irena Kolar
Letošnji beneški filmski festival je odprl 3D-film Gravitacija režiserja Alfonsa Cuaróna, v katerem igrata Sandra Bullock in George Clooney. Na tiskovni konferenci je "moral" Clooney spet poslušati komentarje na račun svoje lepote. Preberite, kaj sta zvezdnika novinarjem še izdala.

Da se na Lidu pripravlja nekaj velikega, se je videlo že po trumah fotografov, novinarjev in oboževalcev, ki so se zbirali ob majhnem pomolu. Več kot eno uro so stali na žgočem soncu in čakali na glavna junaka filma Gravitacija, ki je odprl letošnji filmski festival v Benetkah. George Clooney in Sandra Bullock sta se fotografom nastavila le za kakšno minuto, nato pa odhitela na tiskovno konferenco, na kateri je "moral" Clooney spet poslušati komentarje na račun svoje lepote.

George, Sandra, kako sta se pripravljala na vlogo?
George Clooney: Skupaj sva hodila na bikram jogo. (smeh) Sandra je imela težje delo. Z njo je bila med snemanjem celo trenerka. Jaz sem se skozi delo prebijal s pijačo.

Sandra Bullock: Slišala sem, kako so se pogovarjali o žicah in podobnih stvareh, zato sem želela biti dovolj močna za vlogo. Pred in tudi med snemanjem sem zato pridno trenirala. Želela sem, da je Ryan Stone videti nekako androgena. Da v njej ne bi bilo nič več materinskega ali ženstvenega. Trening se je izplačal.

George, naj najprej povem, da so vaši lasje neverjetni in da si vse ženske v tej sobi želijo spati z vami. Ste se med snemanjem kdaj vprašali, ali smo v tem univerzumu sami?
Najprej hvala. Ne, nisem, ker je bilo okoli mene 500 članov ekipe.

Ste se pred snemanjem posvetovali z Naso? Sandra, menda ste se pogovarjali z astronavti na Mednarodni vesoljski postaji?
Res je. Moj svak je spoznal vinarja, ki je nekoga poznal, ki me je poklical in mi dal številko. Poklicala sem jih v vesolje, jim pustila sporočilo in poklicali so me nazaj. Tako enostavno in hitro je bilo. Spraševala sem jih vse mogoče. Pomagali so mi razumeti, kaj se s telesom dogaja v vesolju. Razložili so mi tudi, zakaj delajo to, kar delajo. Ljubijo življenje na tem planetu, ljubijo svoje življenje in tudi tisto, kar obstaja zunaj nas. So običajni ljudje, ki delajo neverjetne stvari.

Gospod Clooney, na kaj ste pomislili, ko vas je režiser povabil k sodelovanju in vam ponudil vlogo duhoviteža, ki jo sicer igrate tudi v javnem življenju?
Vedno sem iskal dobre scenarije. Tokrat sta mi bili na voljo le dve vlogi in Sandra je dobila drugo. Poleg tega se nisem želel vrteti v spodnjem perilu, ker ne bi bil videti dobro. Nisem razmišljal o tem, da mi je vloga podobna. Vloga se mi je zdela zabavna. Če imaš srečo, in mnogi igralci je nimajo, lahko vloge izbiraš. Jaz imam tri kriterije, po katerih izbiram vloge. Prvi je scenarij. Ne moreš narediti dobrega filma iz slabega scenarija. Lahko pa narediš slab film iz dobrega scenarija. To mi je kar nekajkrat uspelo. Drugi kriterij je režiser, tretji pa soigralci. Pri tem filmu so se izpolnili vsi kriteriji.

Glede na to, da se zanimate za politiko, ali menite, da bi moral ameriški predsednik poslati vojake v Sirijo?
Upal sem, da me boste to vprašali, ali pa to, kaj menim o Benu Afflecku kot novemu Batmanu ... Očitno na vaše vprašanje nimam odgovora.

Videli smo ekstremno situacijo, v kateri se lahko človek znajde. Ali se, kadar ste v stiski, obnašate mirno in zbrano?
George Clooney: Trudim se. Večkrat sem se znašel na krajih v južnem Sudanu, ki so bili bolj nevarni, kot sem si predstavljal. Trudim se, da takrat ne bi bil videti kot kričeč in strahopeten otrok. V občasnih stiskah in težavah sicer uživam. Testirajo tvojo osebnost. Enostavno je biti miren, če ti gre vse po načrtih. Osebnost nekoga pa spoznaš po tem, kako se obnaša pod stresom. Občudujem tiste, ki so v takšnih situacijah mirni. Jaz pogostokrat nisem.

Sandra Bullock: Bila sem že v stiski in prepričana sem, da bom doživela se mnogo stisk. Nisem ponosna na to, kako sem se mnogokrat nanje odzvala, a iste napake nisem naredila dvakrat. Stiske me vedno opomnijo na to, kaj v življenju dejansko šteje. Ryan, ki jo igram v filmu, pozna svoj um, zato se odziva zelo zbrano in logično. Ve, kako se spopasti s tehničnimi težavami. Prej ni imela razloga za življenje ... Ni ji bilo mar, ali bo umrla ali živela. Kaj torej nekoga spet motivira in v njem zbudi željo po življenju in ga prisili, da zjutraj spet zleze iz postelje? Zame je to moj sin.

Menda imate satelit, George. Koga opazujete?
Tebe, kolega. Imam satelit na območju med Sudanom in južnim Sudanom, kjer je veliko nasilja. Pazimo, da se tam ne bi zgodile se večje grozote. Želim jim otežiti akcije. Smo precej uspešni, saj se napadi sedaj dogajajo večinoma le ponoči ali ko je oblačno, zato bomo sedaj integrirali infrardečo svetlobo. Ta mesta je treba osvetliti. Če vsaj malo pomaga, je vredno truda. Ja, in tudi vas gledamo!

Sandra, ste v boljši formi kot v filmu Hitrost, ko ste bili stari 25 let. Kako vam je to uspelo?
Zgodaj vstanem, dolgo spim (smeh). Rada plešem, ukvarjala sem se z gimnastiko. Nerada hodim v telovadnico. Hitro se dolgočasim. Zavrtite si glasbo in eno uro ne prenehajte z gibanjem. Poleg tega imam triletnika, ki je težek 18 kilogramov, zato moram ostati močna. V naslednjem življenju pa bi rada bila profesionalna športnica.

Sandra, v tem filmu ste veliko delali sami. Je bilo snemanje večji izziv za telo ali za um?
Za oboje. Bila sva zaprta v celici z lučmi. Ta celica je bila dolga 2,7 metra in tudi široka 2,7 metra. Poleg tega sem bila privezana na stroj, s katerim sem se vrtela. Poslušala sem režiserja, ki mi je razlagal, kako naj dvignem roko ali obrnem glavo. Pri tem sem se morala pretvarjati, da je vse, kar vidim, zame popolnoma novo. Fizično in umsko je bila to zame najbolj bizarna izkušnja. Z Georgeem nisva bila veliko skupaj, a ko sem zaslišala njegov glas, sem se takoj počutila bolje. Če sem videla delček njegovega telesa, sem se počutila bolje. Bila sem hvaležna za vsak stik s človekom. To sicer vsi jemljemo kot nekaj samoumevnega.

George Clooney:
Treba je tudi vedeti, da je imela Sandra neverjetno nalogo. Za snemanje se moraš namreč premikati mnogo počasneje, kot običajno, govoriti pa moraš z normalno hitrostjo. To je zelo težko. Sandra je bila odlična.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.