Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Craig je najbolje plačani Bond

Daniel Craig Continental Film
Igralec Daniel Craig je najbolje plačani tajni agent James Bond.

Zahvaljujoč novi pogodbi, da se bo pojavil še v dveh filmih o britanskem tajnem agentu, se Daniel Craig lahko pohvali z najboljšim zaslužkom v vlogi agenta do sedaj. Dobil bo še 31 milijonov funtov (38 milijonov evrov), kar ga uvršča med najbolj plačane Bonde. Craig bo tako po novem za film (posnel jih bo skupaj pet) prejel kar 9,6 milijona funtov.

Sir Sean Connery je bil prvi, ki je upodobil slavnega agenta leta 1962. Za vlogo v Dr. No je takrat prejel 10 tisoč funtov. Njegov zaslužek pa se je vztrajno večal. Povprečno je za vlogo v šestih filmih prejel 218 tisoč funtov. Skupaj bi bil znesek danes vreden okoli tri milijone funtov.

George Lazenby je V službi njenega veličanstva zaslužil 340 tisoč funtov (kar je danes enako 460 tisoč funtom), medtem ko je sir Roger Moore od igre v sedmih filmih v žep pospravil povprečno 1,4 milijona funtov (ali 6,3 milijona funtov danes).

Timothy Dalton je povprečno za vlogo v dveh filmih dobil 1,4 milijona funtov, medtem ko je Pierce Brosnan za vlogo prejel dobrih 6 milijonov funtov ali v današnjem znesku 8,7 milijona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.