Magazin > Film & Glasba & TV
8222 ogledov

Delovna akcija: To danes pravi kandidatka prve sezone Popove oddaje

delovna akcija
1/5
POP TV
Ana Praznik se že pripravlja na novo sezono.

POP TV je že odprl prijave za novo sezono najbolj simpatične oddaje na naših malih ekranih– Delovne akcije, ki jo vodi Ana Praznik. Ta s svojo ekipo mojstrov za prenovo stanovanj in hiš pomaga ljudem v stiski.

Pomagali so že več kot 20 družinam, nekatere usode so gledalce še posebej globoko ganile, na primer usoda treh sester in Celja, Ana pa je zelo hvaležna, da je lahko spoznala Klaudijo iz Polzele.

"O mnogih zgodbah sem še mesece in mesece razmišljala. Ena od teh je bila zagotovo tudi Klaudijina. Njen partner je umrl v prometni nesreči in ostala je sama z dvema sinovoma. Začutili sva se. Čutila sem se dolžno, da ji tudi pozneje pomagam. Ostali sva v stikih in stkali prijateljsko vez. Hvaležna sem, da sem jo lahko spoznala. Lani se je me je zelo dotaknila zgodba Zdenke iz Maribora, ki je zbolela za rakom, pred leti pa izgubila sina. Zelo pozitivna ženska, vseeno vedra. Fascinirajo me ljudje, ki znajo iz negativnih situacij potegniti pozitivne plati in nadaljevati. Občudovanja vredno je, da upaš priznati, da ti je spodletelo, da potrebuješ pomoč. Za tako priznanje je potreben pogum. Šele ko si to enkrat priznaš, začneš delati na tem, da bo nekoč bolje. Zato sem ponosna na vse družine, ki se prijavo. Povedati celi Sloveniji svojo zgodbo in ji pokazati svoj dom, se mi zdi res pogumno," je Ana povedala za Žurnal24.

Kako pa se Klaudija spominja snemanja? "Zdaj, ko pogledam nazaj, sem še vedno enako hvaležna, vesela. Še vedno enako navdušena nad tem, da imam svojo sobo in da lahko fantoma rečem, naj gresta v svojo sobo. Trudim se ceniti in spoštovati, kar mi je bilo dano, ker sama tega ne bi zmogla. Je pa to nek novi začetek, pozitivna sprememba. Lahko se posvetim drugim stvarem. Z mojih ramen je bila odvzeta ena velika skrb, eno veliko breme,“ je za Pop In povedala in vsem, ki razmišljajo o prijavi, položila na srce, naj se znebijo strahu in sramu. Poudarila je tudi, da ekipa pomaga na več načinov, ne le s prenovo. 

"Družinsko življenje trpi"

"Neizmerno sem vesela, da sem lahko del tega projekta. Ves čas razmišljam, kako bi lahko družbo spremenila na bolje. Morda se sliši preveč optimistično in visokoleteče, a menim, da lahko vsak v svojem krogu pomaga izboljšati stanje, družbo, energijo, miselnost … Celega sveta ne moreš spremeniti, lahko pa svet, ki te obkroža. Če bi vsak tako delal, bi se krog razširil in dobro bi zmagalo," še pravi Ana, ki pa priznava, da je težko biti del takšnega projekta, saj so snemanja zelo dolga. Na srečo ima razumevajočega partnerja.

"To je pa slabši del tega. Družinsko življenje trpi. Vedno sem v razcepu – na eni strani si želim pomagati, na drugi strani pa želim biti z družino. Moram na glas povedati, da tega ne bi zmogla, če ne bi imela takšnega partnerja, kot je Peter. Hvala bogu si lahko delo prilagaja glede na moje projekte. To zelo cenim, da mi pusti, da razprem krila, in me ne omejuje, ampak na vseh področjih podpira – tako pri vzgoji hčerke, gospodinjskih opravilih, partnerski zvezi … Zelo srečna sem. Peter je jin mojemu jangu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.