Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Dino Merlin na Gospodarskem razstavišču

V soboto, 5. decenbra bo v Ledeni dvorani Zlato polje nastopil znameniti bosansk Žurnal24 main
Na Gospodarskem razstavišču bo v soboto, 15. novembra, nastopil šarmantni Dino Merlin. Predstavil se bo z novimi in starimi uspešnicami ter z gostoma, Vesno Zmijanac in Harijem Varešanovićem.
Edin Dervišhalidović, nam bolje poznan kot Dino Merlin, se je rodil 12. septembra 1962 v Sarajevu, kjer je preživel svoje otroštvo. Po končani srednji strojni šoli se je poročil in začel družino preživljati kot delavec v tovarni železa. Bolj kot ne po naključju je leta 1983 je ustanovil skupino Merlin, s katero je posnel pet studijskih albumov. Samostojno kariero je začel leta 1991 pod imenom Dino Merlin. Je avtor prve bosansko-hercegovske himne "Jedna si jedina", na Evroviziji se je pojavil v Dublinu (1993) in Jeruzalemu (1999), prav tako na večjih evropskih festivalih.

Z albumom "Sredinom" je prvič napolnil sarajevski olimpijski stadion Koševo leta 2000 – poslušalo ga je preko 80.000 ljudi. Sodeloval je z veliko glasbeniki iz bivše Jugoslavije, med drugim pri duetih: "Kad zamirišu jorgovani" z Vesno Zmijanac, "Supermen" z Željkom Joksimovićem, "Ti si mene" z Nino Badrić, "Godinama" z Ivano Banfić … Napisal je večne uspešnice: "Učini mi pravu stvar", "Danas sam o.k.", "Bosnom behar probeharao", "Ja potpuno trijezan umirem", "Kad si rekla da me voliš", "Moj je život Švicarska"…

V letošnjem letu pa je Dino Merlin objavil že svoj 10. studijski album "Ispočetka". Na albumu sodeluje v duetih z Vesno Zmijanac (Klupko), Harijem Varešanovićem (Dabogda), Tonyjem Cetinskim (Drama) in Eldinom Huseinbegovićem (Da šutiš). Prodaja albuma in turneja Ispočetka ruši rekorde, vrhunec pa je dosegla na sarajevskem razprodanem stadionu Koševo 19. julija 2008.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.