Magazin > Film & Glasba & TV
1988 ogledov

Dosežek in pol! Netflix kupil ta slovenski film

Houston we have a problem Mediaspeed
Slovenskemu režiserju uspel veliki met. Film si bodo lahko ogledali tudi v Združenih državah.

Houston, imamo problem!” režiserja Žige Virca je prvi slovenski film, ki ga v svoj program uvršča Netflix, največji svetovni ponudnik naročniških filmov in serij. Film svojo pot na Netflixu začenja 20. julija in bo na voljo skoraj 100 milijonom Netflixovim naročnikom v petindvajsetih jezikovnih verzijah, kar je verjetno največji distribucijski doseg slovenskega filma do sedaj.

Režiser filma Žiga Virc je ob tem povedal: "Pri vseh filmskih projektih imam željo doseči čim širše in raznoliko občinstvo. Netflix je zato idealen, saj ponuja širok način distribucije, gledalci pa si lahko film ogledajo kjerkoli in kadarkoli. “Houston, imamo problem!” je prvi slovenski film na tej platformi in upam, da mu bo sledilo še veliko slovenskih filmov."

Film bo dostopen v vseh državah, razen v vzhodni Evropi (vključno s Slovenijo), kjer pravice pripadajo HBO Europe in v Nemčiji, kjer ima pravice javna televizija WDR. "Za Netflix je najpomembnejši ameriški in zahodnoevropski trg in jim te omejitve niso predstavljale problema,“ je za Žurnal24 pojasnil Boštjan Virc, producent filma in dodal: “Do Netflixove ponudbe je prišlo v manj kot 24 urah od naše svetovne premiere lani aprila na festivalu Tribeca v New Yorku, ključno vlogo pa so imele odlične kritike v ameriških medijih in seveda vloga našega ameriškega agenta, brez katerega v ZDA ne moreš delovati.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.