Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Duohtar pod mus rešuje bolečine

Duohtar pod mus SNG Nova Gorica
Če si prepevate uspešnice Iztoka Mlakarja, si morate nocoj ob 20. uri ogledati komedijo Duohtar pod mus!, ki bo gostovala v dvorani ne Češnjici v Železnikih.

Primorski igralec in kantavtor Iztok Mlakar komedijo Duohtar pod mus! oblikuje kot dramatik, pesnik in pevec, igralec, avtor glasbe in celo lektor. Besedilo je namreč napisal v primorskem narečju in v maniri Molièrove komediografije, snov za pisanje pa je našel v njegovih enodejankah Zdravnik po sili, Ljubezen – zdravnik in Pepčkova ljubosumnost.

Sganarel (Iztok Mlakar), zdaj novodobni zdravnik alternativne medicine, se zaplete v reševanje ljubezenskih bolečin prelepe Lucinde (Lara Komar/Ylenia Zlobec) in njenega ljubimca Leandra (Gorazd Žilavec) ter pri tem zaradi ljubosumnega dekletovega očeta tvega celo junakovo glavo.

Režiser Vito Taufer, ki je Mlakarja nagovoril in prepričal, da se je lotil projekta, s katerim prinaša v naš prostor specifičen prispevek k jeziku, humorju in šansonjerstvu, predstavo označuje kot molièrovsko, brechtovsko in mlakarjevsko hkrati.

Za vstopnico boste odšteli 20 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.