Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Eagles of Death Metal v Ljubljani

Zgodba o skupini Eagles of Death Metal je zgodba o prijateljstvu. Žurnal24 main
V sredo, 18. marca, bo v Cvetličarni Mediapark ponovno nastopil bend dveh nepozabnih imen garažnega rocka, Jesseja Hughesa in Josha Homma.

Slednji, sicer vokalist in kitarist Queens of The Stone Age, zaradi delovnih obveznosti spet ne bo bobnal na tej turneji. Zamenjal ga bo Joey Castillo. Bend, ki je znan po vnetljivih živih nastopih, tokrat tako kot pred dvema letoma zopet napoveduje dozo neuničljivega rock 'n' rolla. Po turneji s švedskimi somišljeniki The Hives in številnih samostojnih nastopih v Ameriki, se skupina konec meseca februarja odpravlja v Evropo. Domiselni in nepopustljivi rock 'n' roll po koncertnih izkušnjah sodeč navduši tudi najzahtevnejše koncertne odjemalce. Stare in nove uspešnice enega vodilnih svetovnih garažno-rockerskih kolektivov v živo dobijo tisto brezmejno dimenzijo in nadgradnjo, ki sta mogoči le na odru.

VIDEO: I Want You So Hard

O orlih težkega metala
Zgodba o skupini Eagles of Death Metal je zgodba o prijateljstvu. Bend sta leta 1998 v kalifornijskem Palm Desertu ustanovila Jesse Hughes in Josh Homme, prijatelja iz otroških let. Po Joshovem uspehu, najprej s skupino Kyuss in nato s Queens of The Stone Age, sta nepopravljiva glasbena odvisneža in žurerja ugotovila, da ju povezuje podoben glasbeni okus. Ime skupine je bilo privzeto kot ironija, saj sta si fanta ob ustanovitvi zastavila cilj igrati glasbo, ki povezuje prvinski rock 'n' roll z osladnimi country pesmimi in nepopustljivim kitarskim tempom death metala.

Bend na svojih živih nastopih pogosto gostuje imena, kot so Dave Grohl (ex Nirvana, Foo Fighters), Taylor Hawkins (Foo Fighters), Nick Ollivieri (ex Queens of The Stone Age, Mondo Generator), Brody Dale (The Distilers), Mark Lanegan in Joey Castillo (Queens of The Stone Age).

Cena vstopnic je 17 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.