Magazin > Film & Glasba & TV
122 ogledov

EMA 2016: Tujina ManuElli očita kopiranje

Manuella Anže Petkovšek
Zmagovalko letošnjega slovenskega izbora za pesem Evrovizije nekateri primerjajo s Taylor Swift, druge pa pesem spominja na Something in the Water pevke Carrie Underwood.

Slovenski izbor za evrovizijsko popevko so spremljali tudi izven naših meja. Kot vsako leto se tudi letos mnenja o zmagovalni skladbi krešejo. Nekateri Blue and Red napovedujejo finale, medtem ko so drugi prepričani, da to ne bo dovolj. Slednji pesmi očitajo, da gre za kopijo pesmi Something in the Water ameriške izvajalke Carrie Underwood. 

Matty7NRW: "Čestitke, Slovenija! Dobro ste izbrali, srečno! Po Madžarski je eden mojih treh favoritov, ki je zmagala na predizboru." 

ESC TOPs UK: "To gre v uho! Všeč mi je! Vso srečo iz VB." 

ESC "Channel" Davide: "Ta pesem mi je všeč!!! Čestitke Slovenija, vedno moja najljubša država na Evroviziji."

Denis Omerspahic: "Kantri iz Slovenije? Tako nepričakovano kot tango s Kitajske. Zakaj pa ne? Slovenijo imam rad, ker se vsako leto spreminjajo, vedno nov zvok. Nič pretresljivega, ampak ljubka nedolžna pesmica. Prepričan sem, da bo Slovenija nadaljevala z nizom uvrstitev v finale. Včasih je to vse, kar rabiš. Srečno, Slovenija!"

Carina: "Ta negotov nastop je treba malo dodelati, a bi se lahko dobro odrezal. Všeč mi je toplina in dobra volja, a je žalostno, da je podobna pesmi Wild Ones Flo Rida feat Sia, kot je izpostavila Sandra Anne.

Lewiscjmorgan22: "Zveni skoraj identično kot Something in the Water Carrie Underwood lol! Dobra pesem, ne najboljši nastop v živo!"

 

 

Etienne Genedl: "Očitno so letos v Sloveniji glasovali gluhi." 

Amimahdi 15: "Stara Taylor Swift je NAZAJ!!! Z NOVO kantri pesmijo!!!"


CatsForEurovision: "Slovenska sestrična Taylor Swift"




Tristan74859: "Slovenija je vedno poslala čudovite in izjemne pevce na Evrovizijo. Kul!"

 

 

@JohnKOConnor: "Medtem v Sloveniji zmaga dobra pesem in gre na Evrovizijo. Najboljša slovenska pesem zadnjih let, če ne vseh časov." 

 

 

 

@ESCSamuel: "Blue and Red je tako slaba, besedilo omg, Slovenija, kaj ste mislili? Črno Bel je bila veliko boljša." 

 

 

Komentarjev 6
  • markus 21:55 29.februar 2016.

    Slovenci so definitivno gluhi, če samo pomislim kdo polni dvorane pri nas - Zečič, Stavros, Severina, Rozga... To pove vse o slovenskem glasbenem okusu. "Sam višek umetniškega izražanja". Manuella ni slaba, vendar se bo v poplavi preostalih pevk ...prikaži več izgubila, ker ne izstopa. Vedeli smo, da če želimo dober rezultat ali vsaj finale, da moramo poslati nekoga, ki vokalno in vizualno izstopa. To je bila letos Raiven. Seveda pa slovenski konzervativci niso znali prepoznati potenciala oz. kvalitete. Pa škoda je Slovencem dati pol evra za klic, medtem ko za liter vina nikoli ne zmanjka. Razočaran še enkrat več nad Slovenci. Če bi izbrali Raiven, bi si celo obetali najboljšo uvrstitev do zdaj, toda raje smo med zadnjimi kajne?

  • izRODEk 21:08 29.februar 2016.

    Bolj žalostno je dejstvo, da Manuela in Raay po mojih podatkih sodelujeta preko Radia1 in to, da je Raay sedel v žiriji in glasoval za njo pomeni odkriti koruptivni akt v živo, preko TV ekranov. I nikome ništa. Only in Slovenistan.

  • endrug 15:20 29.februar 2016.

    Nisem gledal, a lanskoletna zmagovalka je tudi plagiat, tako v izvedbi, kot tudi v sceni, pa ni bilo nobenega problema.